SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: Početna
 
 

Razgovor sa...

Ispis
Odlučnost, istrajnost i velika zaljubljenost u ovaj sport odlikuju ovu mladu tuzlansku atletičarku. Jasna Horozić, članica je Atletskog kluba „Sloboda Tehnograd“ i studentica Pravnog fakulteta u Tuzli. Učesnica je na mnogobrojnim državnim i evropskim takmičenjima na kojima je predstavljala Bosnu i Hercegovinu i gdje je osvojila mnoge medalje među kojima je i zlatna medalja sa Balkanijade u Crnoj Gori kao i mnoge druge medalje na evropskim takmičenjima.


Državna je prvakinja na 200 i 300 metara, osvojila je tri zlatne medalje na Timskom prvenstvu Evrope. Proglašena je 2010 godine i za najuspješniju seniorku tuzlanskog kantona S Jasnom smo obavili intervju u kojem nam je rekla nešto više o sebi i sportu kojem se bavi.

1. Jasna, kada si se počela baviti atletikom i zašto baš atletika a ne neki drugi sport?


Tačno ne bih znala definirati svoj početak bavljenja atletikom, jedino čega se sjećam je to da sam gledala emisiju na TV  i vidjela sadašnju ministricu profesoricu Nađu Avdibašić-Vukadinović kako priča o svojim dostignućima pri tome pokazujući mnoštvo medalja i sreće da priča o tome. To me tako nadahnulo da se zapitam zašto i ja ne bih počela nešto da treniram i slučajnost se desila, moja prijateljica je sa školom išla na stadion da trče, vodio ih profesor Halid Gazibegović koji je inače moj trener i tako je i ona mene odvela i trener je vidio da ima potencijala u meni, a prije atletike sam trenirala košarku i odbojku, ali eto nije bila sudbina da istrajem u tim sportovima.

2.Koliko si tome posvećena, postoji li neki poseban režim ishrane?


S obzirom na današnji tempo života moram priznati da sam dosta posvećena tome, sve ostalo organiziram okrečući se ka tome i gledam da sve uskladim sa treninzima, poseban režim ishrane svakako postoji ali ništa pretjerano,držim se toga koliko uslovi života dozvoljavaju,jer vremena su teška.

3.Koliko sati dnevno oduzimaju treninzi ?

Trening obično traje najviše sat i 30 minuta,ali opet sve zavisi od toga šta se radi,od toga šta je po planu i koliko je atletičar voljan da radi. Po potrebi se trenira dva puta na dan, sve zavisi kolika je želja i volja za uspjehom

4 Koje discipline najviše preferiraš u atletici?

Moja disciplina je striktno 400m,ali pošto su treninzi za 400 m i 200 jako slični,tako da trčim i 200 m i po potrebi 100 i 800m. Kada čovjek trenira i radi na sebi sve je moguće istrčati.

5. Koje su ti najdraže medalje?


Izdvojit ću zlatnu medalju sa Balkanijade u Crnoj Gori te dvije medalje srebrnu i bronzanu sa Balkanijade u Grčkoj,te više zlatnih medalja na evropskim takmičenjima u disciplinama 400,800 i 4x400m.

6.Kako uspjevaš da uklopiš bavljenje atletikom sa jedne strane i fakultetom sa druge?


To je stvarno teško uklopiti i to se naravno i odrazilo na mom fakultetu,kašnjenja sa polaganjem ispita,propuštanja predavanja i vježbi.Bilo je dosta teških i nezgodnih situacija ali eto nekako se uspjelo i položiti.

7. Lični rekordi?

Moj lični rekord na 400m je 54.58, na 200m je 24.69 i na 100m je 12.22. To su elektronska mjerenja, najpriznatija mjerenja.

8. Ko ti najviše pruža podršku u takmičenjima?


Najveća podrška su mi svakako roditelji i cjelokupna porodica, trener profesor Halid Gazibegović

9.Trenutno treniraš u atletskom klubu Sloboda Tehnograd, da li planiraš i dalje ostati u tom klubu?


Da, treniram u Atletskom klubu Sloboda Tehnograd,i tu planiram i ostati, ovdje su moji ljudi,moje sve,moje korijenje.

10. Da li imaš neke planove za budućnost?


S obzirom da sam pobornik toga da samo Allah dž.š zna šta nas čeka i što će nam se desiti,ne mogu tačno reći planove za budućnost jer postoji rizik da mi to nije suđeno i onda nije vrijedno o tome govoriti. Jedino što mogu reći da ako budem zdrava i ako sve bude uredu čeka me svijetla budućnost.

 
 
 
 
nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack woolrich outlet online piumini woolrich outlet moncler outlet online moncler outlet piumini moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet online peuterey outlet cheap oil paintings pop canvas art