SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: O SAPNI Vijesti iz Sapne Stanovnici naselja Svrake dobili novi asfalt

Posljednje novosti

  • Pause
  • Previous
  • Next
1/10
 
 
 
 

Stanovnici naselja Svrake dobili novi asfalt

Ispis
Mještani naselja Svrake, ovih su dana dobili novi asfaltni put. Donedavno uveliko oštećeni put kroz naselje u dužini od 583 metra je presvučen novim slojem asfalta. Širina puta varira od 3,5 do 6 metara a osim asfaltiranja izvršeni su radovi postavljanja ivičnjaka, odvodnih kanala i postavljanja sabirnih poprečnih rešetki.


U MZ Kraljevići, je osim u Svrakama i na putnoj komunikaciji Suplešće vršena rekonstrukcija puta. Urađena je nova dionica puta u dužini od 200 metara i širine 4 do 5 metara sa pratećim kanalima i jednom poprečnom rešetkom. U okviru sanacije postojećeg asfaltnog kolovoza na pomenutoj dionici u dužini od 300 metara urađena je i mimoilaznica, 160 metara betonskog kanala, popravka oštećenog asfalta i asfaltiranje mosta.

Ovo je realizacija projekta za čiju je realizaciju prema ugovoru iz novembra 2009. godine bio predviđen iznos od 105.225,58 KM koji su zajednički trebali osigurati Općina Sapna i mještani ovih naselja. Naknadno su izvršene i određene korekcije projekta pa je dužina rekonstruisanih putnih pravaca na obje dionice povećana a vrijednost projekta je dosegla oko 125.000 KM. Do tih je korekcija, prema riječima sekretara MZ Kraljevići, Huse Smajlovića, došlo nakon što su mještani prikupili više sredstava od planiranog iznosa.


FOTOGRAFIJEInfo: H. Smajlović, SapnaOnLine
Foto: SapnaOnLine i H.Smajlović

 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno