SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: O SAPNI Vijesti iz Sapne Izbori - osvrt i rezultati

Posljednje novosti

  • Pause
  • Previous
  • Next
1/10
 
 
 
 

Izbori - osvrt i rezultati

Ispis
Opći izbori u BiH su iza nas. Pred nama je ostalo formiranje koalicija i još definitivni rezultati iz Centralne izborne komisije BiH. U Sapni su izbori protekli u uglavnom mirno i bez incidenata.

Iz Općinske izborne komisije, od njenog predsjednika, Muzijeta Kahrimanovića saznajemo da su izbori na svim biračkim mjestima u našoj općini protekli u redu, da nije bilo evidentiranih opstrukcija u radu biračkih odbora ili narušavanja javnog reda i mira, što su potvrdili i u policijskog stanici. Odaziv birača je bio zadovoljavajući, a na izbore je izašlo 64,2% građana sa pravom glasa. Evidentirano je 4,5% nevažećih glasačkih listića.

Kahrimanović ističe da su sva biračka mjesta otvorena u 7:00 a zatvorena u 19:00 sati, shodno propisima Centralne izborne komisije.


Ispod se nalazi dio izbornih rezultata (rezultati objavljeni 5. 10. 2010. u 7:49h)

Izbor Člana predsjedništva BiH:

IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 3215
SILAJDŽIĆ HARIS - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 1074
KOMŠIĆ ŽELJKO - SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 889
RADONČIĆ FAHRUDIN - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 366
Rezultate pratite na web stranici CIK-a: http://izbori.ba

Rezultati izbora za Parlament BiH:

SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
3443
STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
794
SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
644
SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ
376

Rezultati izbora za Parlament FBiH

SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
3459
STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
757
SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
494
STRANKA UDRUŽENIH NEZAVISNIH DEMOKRATA BOSNE I HERCEGOVINE
486


Rezultati izbora za Kantonalnu skupštinu:


SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
3636
STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
913
SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ
480
SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
448


Najveći broj glasova, prema preliminarnim rezultatima, za članove Skupštine TK, Parlamenta FBiH i Parlamenta BiH u Sapni su dobili kandidati SDA, Mehdin Selimović, Senad Alić i Maida Smajlović.

Predsjednik SDA, Ramo Bećirović kaže da su rezultati očekivani i zadovoljavajući ali da je još uvijek rano govoriti da li sva tri kandidata biti članovi instanci za koje su bili nominirani.

Šta će konkretno ovi rezultati donijeti našoj općini zavisi i od rezultata izbora na kantonalnom nivou, ko će s kime koalirati i formirati vlast. Iz iskustava koje su imali građani naše općine nakon prehodnih općih izbora jasno je da priželjkujemo da će SDA formirati vlast i na nivou kantona. Kada se nakon izbora 2002. godine formirala vlast pa je u Sapni pobijedila SDA a na kantonalnom nivou SDP osjetili smo potpuno marginaliziranje potreba naše općine.

To je činjenica koja nas, kao obične građane koji žele bolje sutra, bolje uslove rada, više ulaganja u privredu i infrastrukturu primorava da razmišljamo racionalno i poželimo da pobjednici izbora u Sapni pobijede na svim nivoima vlasti.

*Rezultati su preliminarni i nepotpuni i preuzeti su sa stranica CIK-a - http://izbori.ba.
 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
 
 
 
 
nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack woolrich outlet online piumini woolrich outlet moncler outlet online moncler outlet piumini moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet online peuterey outlet cheap oil paintings pop canvas art