SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: O SAPNI Vijesti iz Sapne Obilježen Dan OŠ Sapna

Posljednje novosti

  • Pause
  • Previous
  • Next
1/10
 
 
 
 

Obilježen Dan OŠ Sapna

Ispis
U svečanoj atmosferi, u holu Osnovne škole Sapna, obilježen je Dan škole, njena 64. godišnjica i ujedno i 17. godišnjica od nastavka rada pod današnjim imenom. Ovo je jedna od najvećih osnovnoškolskih institucija na prostoru Tuzlanskog kantona u kojoj se obrazuje oko 1250 učenika.

Nastava se izvodi kroz 55 odjeljenja osim u centralnoj i u pet područnih škola od kojih ona u Vitinici obrazuje od prvog do osmog, odnosno devetog razreda a u četiri škole se izvodi nastava do četvrtog razreda. Škola je bila potpuno devastirana u ratu ali je nakon renoviranja  primila prve đake već 1996. godine. Tokom rata nastava se izvodila po privatnim podrumima na koliko toliko sigurnim lokacijama po mjesnim zajednicama.

Samu manifestaciju obilježavanja otvorio je uvodnim izlaganjem direktor škole koji je istakao jako dobre rezultate u radu 99 zaposlenih radnika i pored teških uslova u kojama rade.
- Prosvjetni radnici su u ovim teškim vremenima izrazito malo cijenjeni, ali svoj posao obavljaju profesionalno i dosljedno  ponajviše iz ljubavi i to ih tjera naprijed. Najbolji pokazatelji su i rezultati koje naši učenici postižu na kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima i to da je škola iznjedrila doktore, magistre, inžinjere, cijenjene u onome čime se danas bave - istakao je Zudin Mahmutović, direktor Osnovne škole Sapna.

Posebno je naglasio i odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom, nevladinim organizacijama, susjednim školama i iz Federacije i iz Republike Srpske i poželio da se rad u školi nastavi na ovom nivou sa tendencijom poboljšanja i uslova i rezultata.   

Prisutnima su se obratili i Načelnik općine i predstavnik sindikata nakon čega je uslijedila muzika, pjesma, igra, recitali i dramski komad u izvođenju mališana koji su pokazali svoj raskošni talenat isklesan u vannastavnim aktivnostima. Oko stotinu radnika škole i gostiju pridružilo se pripremljenom svečanom ručku dajući ovome danu osobit značaj.

Treba naglasiti i to da se zvaničnom pozivu upućenom Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK i Pedagoškom zavodu Tuzla, niko iz pomenutih institucija nije odazvao, što na neki način govori i o odnosu onih koji brinu o obrazovanju prema jednom od najvećih, ako ne i najvećem obrazovnom kolektivu na prostoru kantona.


FOTOGRAFIJE 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
 
 
 
 
nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack woolrich outlet online piumini woolrich outlet moncler outlet online moncler outlet piumini moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet online peuterey outlet cheap oil paintings pop canvas art