SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: O SAPNI Vijesti iz Sapne Obilježen Dan Osnovne škole

Posljednje novosti

  • Pause
  • Previous
  • Next
1/10
 
 
 
 

Obilježen Dan Osnovne škole

Ispis

Povodom Dana Osnovne škole "Sapna" danas je u centralnoj školi u Sapni održan prigodan kulturno-umjetnički program u kome su učešće uzeli učenici i nastavnici. 

Pred stotinjak prisutnih pročitane su čestitke drugih institucija a poseban dio programa uveličali su nekadašnji učitelji, danas već penzioneri koji su podučavali i današnje učitelje i nastavnike. Zahvalio im se i zahvalnice im uručio direktor škole, Zudin Mahmutović.

- Poseban je doživljaj opet biti ovdje. U vrijeme kada sam ja podučavao đake, ovdje nije bilo ove zgrade. Zgrada u kojoj je bila smještena škola je srušena a kada vidim svoje nekadašnje đake koji su direktori, učitelji i aktivni javni radnici vidim jasan trag svoga rada, kaže Ibro Salihbegović.

- Učiteljski poziv je častan poziv, hljeb koji se kroz ovaj posao stiče je čist i svaki prosvjetni radnik može biti ponosan na ono što čini podučavajući djecu i mlade, ističe direktor Mahmutović.

Osnovna škola Sapna danas broji više od 1039 učenika, raspoređenih u 51 odjeljenju a učenici osim u centralnoj nastavu pohađaju u pet područnih škola, u Godušu, Gornjoj Sapni, Vitinici, Međeđi i Nezuku.

FOTOGRAFIJE

 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno