SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: O SAPNI Vijesti iz Sapne Riješeno stambeno pitanje 45 porodica

Posljednje novosti

  • Pause
  • Previous
  • Next
1/10
 
 
 
 

Riješeno stambeno pitanje 45 porodica

IspisU prostorijama Općine potpisani su ugovori o dodjeli finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i šehidskih porodica.

 

U Sapni su u prisustvu općinskog načelnika Ismeta Omerovića i ministra za boračka pitanja u Vladi TK-a Bahrije Mehurića potpisani ugovori o dodjeli finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i članova njihovih porodica. Ugovore je potpisalo 45 korisnika, od čega su 23 demobilisana borca, 12 ratnih vojnih invalida i 10 šehidskih porodica, a ukupno će biti dodijeljeno 405.100,00 KM.


Od ukupnog iznosa sredstava koja su dodjeljena općini Sapna za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i članova njihovih porodica, najviše će pripasti demobilisanim borcima, kojim će biti raspoređeno 215.100,00 KM, ratni vojni invalidi će dobiti 12.000,00 KM, a porodice šehida 10.000,00 KM.


Polovina sredstava će biti isplaćena putem plaćanja računa za građevinski materijal, dok je jedna četvrtina namijenjena za plaćanje radova, a preostala četvrtina sredstava će biti isplaćena nakon što Općinska služba za društvene djelatnosti, branilačko-invalidsku zaštitu i opću upravu utvrdi da su sredstva namjenski utrošena.

 
Na području općine Sapna do sada je bespovratna sredstva za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i članova njihovih porodica dobilo 305 korisnika, za što je izdvojeno 2 750 000,00 KM.
 
opcinasapna.ba

 

 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno