Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Bod iz Kladnja / 6. kolo
 
 

Bod iz Kladnja / 6. kolo

Ispis
U okviru 6. kola Prve nogometne lige Tuzlanskog kantona, OFK "Sloga" iz Sapne je konačno upisala i prvi gostujući bod. Naime, nakon tri gostovanja u kojima je OFK pokazala dobru igru ali ne i rezultat, na četvrtom, veoma teškom gostovanju protiv prošlosezonskog jesenjeg prvaka ekipe Konjuh iz Kladnja, osvojen je jedan ali veoma vrijedan bod.

 Tokom čitavog susreta domaći igrači su imali više od igre i držali terensku inicijativu, ali je OFK "Sloga" ipak prva došla do pogotka. Već u 14. minuti susreta Dželilović Ado izvodi slobodan udarac iskosa i pogađa mrežu domaćih za 0:1. Nogometaši domaćeg Konjuha su brzo anulirali prednost. U 25. minuti nakon jedne sumnjive akcije, kada je pomoćni sudija propustio signalizirati ofsajd poziciju, domaći poravnavaju na 1:1 a s tim rezultatom se otišlo i na odmor.

U drugom poluvremenu domaćini su više napadali ali nisu se uspjevali opasno približiti golu Garibovića jer je odlična odbrana OFK izbacivala sve lopte iz svog šesnaesterca. Sve pokušaje dalekometnih udaraca prema golu Sloge, golman Garibović je bravurozno zaustavljao. Na scenu su stupile i sudije ovog meča koji su svojim odlukama očigledno pokušavali pomoći domaćinu ali na svu sreću povoda za dosuđivanje jedanaesterca igrači Sloge nisu davali. Glavni sudija je za čak 10 minuta produžio drugo poluvrijeme ne bi li domaći nešto napravili ali ni to nije pomoglo pa je utakmica završena neriješeno 1:1. Pred kraj susreta, u samo 3 minuta, sudija je dodjielio čak 3 žuta kartona igračima Sloge.



Evo i ostalih rezultata 6. kola Prve nogometne lige TK-a:

Priluk - DSK (Devetak) 3:1
Mladost 78 (Vukovije) - Mladost (Puračić) 2:0
Prokosovići - G.Rainci 2:1
Teočak - Željezničar (Dobošnica) 3 : 2
Mladost (Gnojnica) - Husinski rudar  (utakmica nije odigrana)

Tekst: Zixx, Foto: SapnaOnLine, arhiv
 
 
 
 

CB Login