Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Sloga pobijedila u Vukovijama
 
 

Sloga pobijedila u Vukovijama

Ispis
OFK Sloga Sapna, www.sapna.baPo izuzetno lijepom vremenu za igru i pred stotinjak posjetitelja, OFK"Sloga" iz Sapne, danas je u Vukovijama zabilježila prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu. Da dobre igre, posebno na gostujućem terenu, moraju dati i rezultat pokazalo se danas u Vukovijama.


Nakon gostujućeg remija u Kladnju, konačno su se nogometaši OFK "Sloga" iz Sapne kući vratili s punim plijenom.

Početak označen šansama

Već sam početak susreta nagovještavao je da bi igrači Sloge mogli izvući povoljan rezultat sa vrlo teškog gostovanja u Vukovijama. U 10. minuti susreta, prvu priliku za postizanje pogotka propustili su gosti iz Sapne. Nakon odlične kombinacije na sredini terena, mladi napadač gostiju se našao sam ispred Imamovića, golmana domaće ekipe, i kada su svi očekivali da se lopta zakoprca u mreži, Jukić je sa svega 6-7 metara šutirao pravo u čuvara mreže domaćina. Nedugo potom, gosti ponovno prijete i u jednoj minuti su imali dvije izgledne prilike za promjenu rezultata.

Domaći bez odgovora

Domaći igrači kao da su bili iznenađeni odličnom postavkom ekipe trenera Sloge Mustafića, i nikako nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti golu golmana Garibovića koji je već na početku susreta zadobio jednu povredu ramena ali je ipak stisnuo zube i ostao da brani mrežu svoje ekipe.

U 33. minuti, gosti ponovno odlično kombinuju, a Halilović Enever, lijevokrilni odbrambeni igrač Sloge, se odlično ubacuje i majstorski dribla posljednjeg odbrambenog igrača Mladosti ali na kraju sa 15 metara traljavo šutira a golman domaćih bez problema hvata loptu. U prvom poluvremenu domaći igrači osim jednog šuta iz slobodnog udarca koji je završio pored gola, nisu ništa više uradili a gostujuća zadnja linija je odlično funcionisala, pa je i poluvrijeme završeno bez pogodaka 0:0.

U drugom poluvremenu domaćini su krenuli mnogo ofanzivnije, trener domaćih je odmah na početku u igru uveo omalenog i brzonogog Alića koji je gostima iz Sapne u nastavku susreta zadavao probleme svojim prodorima po lijevom boku. I trener gostiju Mustafić na poluvremenu je uveo najboljeg strijelca OFK "Sloga", Redžepović Salku, kojeg je na iznenađenje mnogih pred početak susreta ostavio na klupi.

Jalova inicijativa Mladosti i gol Redžepovića

Tokom čitavog drugog poluvremena domaći igrači su imali terensku inicijativu ali gostujuća odbrana jednostavno nije dozvoljavala da se približe golu golmana Garibovića. Prvi udarac u okvir gola, domaći igrači su imali tek u 54. minuti susreta ali blagi prizeman šut sa dvadesetak metara golman Garibović bez problema hvata.  U 58. minuti susreta domaći su imali možda i najzreliju priliku ali Garibović ponovno odlično interveniše i loptu upućenu sa desetak metara sigurno hvata. Već u narednom napadu domaći su ponovno opasno zaprijetili, odličan topovski udarac sa desetak metara iskosa ali lopta pogađa stativu i odbija se u gol aut.

Gosti iz Sapne su se opredjelili na kontra napade, a napadački dvojac Husejnović Mersed i Redžepović Salko sve češće je prijetio domaćem golu. U dva-tri navrata gosti su propustili izgledne prilike za postizanje gola. U trenucima kada se domaćim igračima sve više uvlačila nervoza pod kožu jer nikako nisu uspjevali opasnije ugroziti gol Sloge, hladan tuš oblio je domaće igrače i stotinjak domaćih gledalaca. Odličnu kombinaciju koja je započela na sredini terena, nastavio je Husejnović Mersed a završio najbolji strijelac OFK Salko Redžepović i preciznim šutem sa desetak metara savladao golmana domaćih. Nastalo je veliko slavlje gostujućih igrača a igrala se 86. minuta.

Do kraja susreta domaći igrači su pokušavali stići bar do izjednačenja ali odbrana OFK Sloga je svaki napad osujetila i na vrijeme prekinula.  Glavni sudija ovog meča Admir Avdić je igru produžio za 5 minuta ali domaći ni u nadoknadi nisu uspjeli opasnije ugroziti gol gostiju iz Sapne pa je rezultat do kraja ostao nepromijenjen - 0:1.

Objektivna publika

Objektivna domaća publika aplauzom je ispratila nogometaše iz Sapne. Valja napomenuti da je utakmica odigrana u veoma fer i korektnoj igri. Sudijska trojka je svoj posao obavila zadovoljavajuće i ako se izuzme poslednjih 10-tak minuta susreta kada su pokušavali na neki način pomoći domaćinu, njihovo suđenje bi se moglo ocjeniti visokom ocjenom. Međutim, sigurno da najbolju ocjenu zaslužuju igrači obje ekipe koji su čitavu utakmicu odigrali gotovo bez i jednog oštrog starta a sudija je dodijelio tek po jedan žuti karton na obje strane.

Valja istaći i veoma fer i korektno ponašanje domaće uprave koja je gostima bez riječi prigovora čestitala na odličnoj igri i pobjedi. Sigurno da je ova utakmica za primjer svim ekipama koje se takmiče u našim ligama. 

Sastavi

Za FK Mladost 78 (Vukovije) nastupali su: 1. Imamović Amir, 2. Mešanović Muharem, 3. Mustafić Sead, 4. Hodžić Senad, 5. Hodžić Šaban (od 81. min. br. 14. Brđanović Abdulah), 9. Šehić Damir, 10. Hukić Mirnes, 11. Majdančić Elvis, 13. Šehić Almir (od 46. min. br. 6. Hodžić Amel), 16. Majdančiž Refik (od 46. min. br. 8. Alić Edmir), 17. Mulahalilović Halil.

Za OFK "Sloga" Sapna nastupili su: 1. Garibović Edin, 2. Seferović Emir, 3. Halilović Enever, 4. Sejdinović Mirza, 5. Omerović Safet, 6. Omerović Isaid, 7. Hamzić Elvis, 8. Dželilović Ado (od 46. min. br. 13. Redžepović Salko), 9. Husejnović Mersed (od 86. min. br. 14. Salihović Jasmin), 10. Nuhanović Sedin, 11. Jukić Edib (od 83. min. br. 17. Selimović Nermin).

U narednom, 11. i poslednjem kolu u jesenjem dijelu prvenstva, OFK "Sloga" iz Sapne dočekuje lidera na tabeli Prve lige Tuzlanskog kantona, ekipu Priluka.


U ostalim susretima 10. kola Prve lige TK-a, grupa jug, postignuti su sledeći rezultati:

Priluk - G.Rainci 1:0
Teočak - Prokosovići 1:0
Mladost (Puračić) - Željezničar 1:0
DSK (Devetak) - Husinski rudar 4:1
Konjuh (Kladanj) - Mladost (Gnojnica) 4:2


Tabela:

1. Priluk                 9     7    0   2     17:7      21
2. DSK                 10     5    2   3     17:10    17
3. OFK "Sloga"        9     5     1   3     14:8     16       
4. Željezničar        10     5    1   4     16:12    16
5. Teočak            10      5    1   4     13:18    16
6. Mladost 78 (V)   10     4    3   3     15:11    15
7. Husinski rudar    10      5   0   5      19:19    15
8. Mladost (P)         9      4   1   4     14:13    13
9. Konjuh              10      4   1   5     14:14    13
10.G. Rainci           10      3   2   5     16:15    11
11. Prokosovići       10      2   1   7      5:18     7
12. Mladost (G)       9       2   1   6      8:23     7

FOTOGRAFIJE



Tekst i foto: Zixx, SapnaOnLine

 
 
 
 

CB Login