Ovdje ste:: Sport Ostali sportovi Kung fu klub iz Sapne ostvario odlične rezultate
 
 

Kung fu klub iz Sapne ostvario odlične rezultate

Ispis
Kung fu klub "Tang Lang" iz Sapne uzeo je učešće na 2. međunarodnom turniru održanom u Doboju 14. 10. 2012. godine. Osim kluba iz Sapne učešće su uzeli i klubovi iz susjednih zemalja, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Članovi sapanjskog kluba su ostvarili odlične rezultate i svi su osvojili medalju u disciplinama u kojima su uzeli učešće.

Jašarević Bedrudin je osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju, u seniorskoj kategoriji do 67 kg. U istoj konkurenciji je A. Latifović osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju.
Mustafić Džemil je osvojio 3. mjesto, bronzanu medalju, u seniorskoj kategoriji do 71 kg, a Latifović Ad. je osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju, u seniorskoj kategoriji do 76 kg.

Ovo su zaista fenomenalni rezultati ako se uzmu u obzir i okolnosti u kojima je klub trenirao u prethodnom periodu, ističe Mersudin Smajlović, trener.

- Cijele pripreme smo obavili na otvorenom jer više nemamo mogućnost korištenja sale, niti smo imali bilo kakvu finansijsku pomoć u bilo kojem smislu niti od bilo koga! Mi ćemo nastaiti raditi i trenirati i pripremati se za buduća takmičenja.

Uz čestitke, momcima iz Tang lang-a poželimo sreću u narednom periodu ali i da ih neko od onih kojima je razvoj sporta u fokusu posla primjeti i pomogne.
Video: Youtube korisnici B. Jašarević i S. Garić.
 
 
 
 

CB Login