SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: Vijesti Iz BiH Hadžije se vraćaju kući
 
 

Hadžije se vraćaju kući

Ispis
www.sapna.ba, SapnaOnLine, SapnaHadžije iz BiH koje putuju autobusima stigle su u petak navečer u grad Nevšehir na jugu Turske. Jučerašnji dan su proveli u obilasku Konje, dok su se navečer uputili u pravcu Istanbula. Oni bi u BiH trebali stići u utorak, 8. decembra.


Hadžije koje putuju avionom i dalje se nalaze u Meki, gdje obilaze njene znamenitosti. Oni su tako jučer posjetili pećine Sevr i Hira, Arefat, Muzdelifu, Minu, te obavili umru. Dan ranije oni su boravili u haremu Kabe, gdje su ujedno i klanjali džuma-namaz.

Dva aviona s hadžijama s područja tuzlanskog, banjalučkog, bihaćkog i goraždanskog muftijstva danas popodne, odnosno večeras će doputovati na Aerodrom u Tuzli. Riječ je o većoj grupi hadžija. Dio hadžija u BiH treba stići i sutra, a ostali letovima 8. i 9. decembra.

Prema riječima Nezima Halilović a, zamjenika glavnog vodiča, sve hadžije su dobro i nije bilo nikakvih ozbiljnijih zdravstvenih problema. Ove godine kod naših hadžija nije zabilježen nijedan smrtni slučaj niti je bilo zaraženih virusom svinjske gripe.
 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
Trenutno aktivnih Gostiju: 79