SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: Vijesti Iz BiH Azilanti iz Švedske će biti vraćeni
 
 

Azilanti iz Švedske će biti vraćeni

Ispis
U posljednje vrijeme primjetan je povećan trend odlaska državljana BiH radi nedozvoljenog traženja azila u pojedinim zemljama Evropske unije, a naročito u Švedskoj. Primijećeno je da se građani s područja općina Kalesija, Sapna i Zvornik u većem broju prijavljuju kod švedskih vlasti za dobivanje azila.

Ministar MUP-a TK-a Amir Husić je pozvao građane koji namjeravaju putovati u Švedsku da odustanu od ove namjere, jer se radi o klasičnoj prevari i obmani u koju su uključene i neke kriminalne grupe iz susjednih zemalja.

- Imamo operativna saznanja da krim-grupe iz Bajine Bašte, u saradnji sa nekim prevozničkim firmama iz Srbije, obećavaju građanima dobijanje azila u Švedskoj. Radi se o klasičnoj prevari, jer će svi oni koji budu otputovali u Švedsku potrošiti novac i na kraju biti vraćeni u BiH. Pozivamo građane da ne nasjedaju na ovakve obmane i da odustanu od putovanja, jer je jasno propisan način dobijanja azila u zemljama Šengen zone. Mi smo već kontaktirali ambasade zemalja u koje se najčešće građani sa ovih prostora prijavljuju za azil i dobili smo jasnu poruku da će svi takvi građani biti vraćeni u BiH po hitnom postpupku, kazao je ministar Husić i naglasio da postoji velika mogućnost da građanima koju budu vraćeni iz Švedske bude uvedena višegodišnja zabrana ulaska u prostor Šengena.

Postoji i informacija da dio građana za Švedsku putuje sa autobuske stanice u Zvorniku, odakle se autobusima beogradske Laste prevoze do Beograda, gdje ih čekaju advokati, koji za određeni iznos novca nude nekakvu dokumentaciju, sa kojom bi navodno bh. građani mogli mnogo lakše dobiti azil u Švedskoj.

www.bportal.ba

 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
Trenutno aktivnih Gostiju: 43 
 
 
 
 
nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack woolrich outlet online piumini woolrich outlet moncler outlet online moncler outlet piumini moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet online peuterey outlet cheap oil paintings pop canvas art