SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: Vijesti Iz Svijeta U Vitinici Obrad prihvatio Islam
 
 

U Vitinici Obrad prihvatio Islam

IspisU srijedu, 30. 07. 2008. godine u džematu Vitinica bilo je veoma svečano. Naime, prije podne-namaza upriličena je svečanost prilikom dobrovoljnog prihvatanja Islama od strane devetnaestogodišnjeg Topić Obrada.

Izgovaranjem kelimei-šehadeta ovaj mladić je prihvatio Islam i za sebe odabrao ime Eldin. Svjedoci prilikom ovog čina bili su: Poljaković Rezudin i Samir. Duže vrijeme on se družio sa muslimanima i to druženje krunisao javnim prihvatanjem Islama. Kako je naglasio imam ovog džemata, Islam ef. on se ovim činom samo vratio onoj vjeri u kojoj je i rođen svaki čovijek.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj muslimana iz ovog i okolnih džemata kao i glavni imam, predsjednik i sekretar MIZ Zvornik i imami iz okolnih džemata. Tokom programa nekoliko ilahija je izveo hor MIZ Zvornik, a svečanost je završena predajom šehadetname i prigodnih poklona od strane rukovodstva medžlisa. Nakon podne-namaza Eldin je za sve zvanice priredio svečani ručak. Neka ga dragi Allah pomogne i učvrsti na pravom putu.

 

dzemat-selimovici.com

 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
Trenutno aktivnih Gostiju: 64