SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Prvi maj u Sapni
 
 

Prvi maj u Sapni

Ispis
www.sapna.ba, SapnaOnLine, SapnaPrvomajski vašer u Sapni je i ove godine održan po lijepom vremenu. Brojni su Sapnjaci i drugi okupirali ulice i time potvrdili reputaciju  ovoga, na širem području najvećeg vašera. Održan je i turnir u malom fudbalu koji je privukao pažnju poštovalaca njegove duge tradicije.


Osim brojnih šatora, glasne muzike, ringišpila, vozića i čega sve ne posjetitelji su okupirali i zelene površine, kafiće, bašte... Za neke je ovaj Prvi maj bio manje posjećen od prošlogodišnjeg ali sasvim sigurno ne previše osjetno. U nastavku možete pogledati na fotografijama kako je to izgledalo.


PRVOMAJSKI TURNIR U MALOM FUDBALU


Na turniru je svoje učešće uzelo 20 ekipa. Kotizacija koja je iznosila 100 KM je, u ovo recesijsko, krizno vrijeme, uslovila manji broj prijava od očekivanog. Na utakmicama nije bilo incidenata bilo koje vrste a sudije koji su sudili i na prošlogodišnjem turniru (Pedija, Gazibeg i Cape) su dobro odradili svoj posao i vrlo su malo skretali pažnju na svoje odluke.

Iznenađenje turnira su ekipe MSŠ Sapna i Zeno turs koje su dogurale do finala, odnosno do 3. kola. Najbolju utakmicu turnira su odigrale ekipe Asocijacije mladih SDA i Dajdža Gmunden koje su se sastale u polufinalu pa je to bilo za mnoge finale prije finala. To su ujedno i ekipe koje su ostavile utisak najsnažnijih na turniru.

Turnir će ubuduće nositi ime po Senahidu Hadžiću, nekadašnjem komandantu 246. brigade koji je prerano preselio na ahiret. U sjećanje na njega na početku turnira je proučena fatiha a početni udarac je izveo njegov sin. Fatiha je na početku turnira proučena i za rahmetli Ifeta Mustafića, bivšeg trenera domaćih klubova  Mladost, Vitezovi, Vitinica i Sloga. U sjećanje na njega na turniru je igrala ekipa Zauvijek u srcu koja je nosila majice sa njegovom slikom.

Rezultati

I kolo
 1. Zauvijek u srcu - Asocijacija Mladih SDA 0:6
 2. Kisela Jabuka - MSŠ Sapna 0:2
 3. Zukići - Rođeni 2:0
 4. Mango - Šuftovi 5:0
 5. Hajdarevići - Nervozni poštar 0:1
 6. Saraj - Kovačevići 0:5
 7. Azapi - MENS gradnja 1:1 (2:3)
 8. Zeno turs - Sapna 2:1
 9. Dajdža Gmunden - Oluja 5:0
 10. Moča Goduš - Sapna (2) 2:1
II kolo
 1. Asocijacija mladih SDA - MENS gradnja 5:0
 2. Nervozni poštar - Moča Goduš 1:0
 3. Zeno turs - Zukići 1:1 (2:1)
 4. Kovačevići - Dajdža Gmunden 0:4
 5. Mango - MSŠ Sapna 0:1
III kolo
 1. MSŠ Sapna - Zeno turs 1:1 (2:1)
 2. Nervozni poštar - Asocijacija mladih SDA 1:5
  slobodna je bila ekipa Dajdža Gmunden
IV kolo (polufinale)
 1. Asocijacija mladih SDA - Dajdža Gmunden 2:2 (7:8)
  slobodna je bila ekipa MSŠ Sapna
FINALE
 1. Dajdža Gmunden - MSŠ Sapna 4:0
Utakmice prvog i drugog kola su igrane 1. maja a ostatak turnira, danas, 2. maja. Na kraju su igrači ekipe Dajdža Gmunden za prvo mjesto dobili 800 KM a ekipa MSŠ Sapna 400 KM. 


Obilježavanje Prvog maja prethodnih godina

 Prvi maj 2005. godina
 Prvi maj 2006. godina;            Turnir 2006.
 Prvi maj 2007. godina;            Turnir 2007.
 Prvi maj 2008. godina;            Turnir 2008.
                                                      Turnir 2009.


FOTOGRAFIJE


VIDEO


Izvinjavamo se na lošem video snimku. Ipak, dostupan je, pa makar i takav.
Sav video i foto sadržaj je vlasništvo SapnaOnLine (POINTstudija).
 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
Trenutno aktivnih Gostiju: 57 
 
 
 
 
nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack woolrich outlet online piumini woolrich outlet moncler outlet online moncler outlet piumini moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet online peuterey outlet cheap oil paintings pop canvas art