SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Italijani završili aktivnosti u OŠ Sapna
 
 

Italijani završili aktivnosti u OŠ Sapna

Ispis

Zadnjih nekoliko godina, tokom ljetnjeg raspusta u Sapnu redovno dolaze članovi italijanske nevladine organizacije "Zemlje i slobode". Ovaj naziv svakako nema veze sa meksičkim revolucionarom ... 


Emilianom Zapatom, i natpisom na njegovoj zastavi s početka prošlog vijeka. Osnovni njihov cilj je da kroz igru, zanimljive radionice i aktivno učešće učenika osnovnoškolskog uzrasta utiču na promoviranju općih etičkih i društvenih vrednota, poštivanja među ljudima i prihvatanje drugog i drugačijeg te upućivanju na značaj domoljublja, zajedništva i slobode.

Njihov domaćin je svake godine Osnovna škola Sapna. Svakodnevno su se tako mališani okupljali oko zabavnih gostiju iz Italije, koji su se maksimalno trudili da svojim osmjesima i pažnjom doprinesu realizaciji postavljenih ciljeva. Nije beznačajno to što se tokom raspusta dnevno u prostorijama ili dvorištu područne škole u Vitinici okupljalo i stotinjak učenika čije je samo prisustvo činilo ovu posjetu prijatelja iz Italije uspješnom. Djeca su mogla birati učešće u sportskim, likovnim i muzičkim radionicama a sve je okončano velikom zabavom za sve koji su bili uključeni u realizaciju ovogodišnje posjete.

 

 


 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
Trenutno aktivnih Gostiju: 104