SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Humanost učenika MSŠ Sapna
 
 

Humanost učenika MSŠ Sapna

Ispis
3. decembra. 2011. godine učenici MSŠ Sapna posjetili su djecu sa posebnim potrebama na Odjelu za fizikalnu i mentalnu rehabilitaciju.

Oni su ovoj djeci poklonili 30 paketića, kao i knjige u vrijednosi od 155 KM koje oni sebi nisu mogli priuštiti. Cilj ove posjete prije svega bio je izmamiti, bar na kratko, osmijeh na lice djece sa posebnim potrebama. Željeli su da ta djeca osjete da nisu zaboravljena.

Akciju su podržali i učenici OŠ Sapna, direktori Jusuf Omerović i Zudin Mahmutović, kao i mnogi poduzetnici sa prostora naše općine. Izgled i stanje djece sa posebnim potrebama ne ostavljaju ravnodušnim.

Većina njih je nadarena za mnoge stvari. Navest ćemo primjer dječaka koji za svaki datum od 2000. do 2011. godine može u trenu reći koji je bio dan u sedmici. Tu se liječe i dvije djevojčice, sestre blizankinje čija je majka, dok je bila trudna, imala saobraćajnu nesreću, zbog čega je morala i prijevremeno roditi.
Postoji jos mnogo djece koja imaju zastrasujuću životnu priču.

Učenici škole su prikupili i značajnu količinu namirnica, povrća, začina, brašna, ulja i drugih prehrambenih proizvoda za potrebe Narodne kuhinje Merhameta u Tuzli. Nadamo se da će ovakvih akcija biti i u budućnosti, a dosadašnja iskustva govore da se to s pravom očekuje obzirom na dokazanu darežljivost u dosadašnjim humanitarnim akcijama.

FOTOGRAFIJE 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
Trenutno aktivnih Gostiju: 93