SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Vijećnici dali svečanu izjavu
 
 

Vijećnici dali svečanu izjavu

Ispis
Nešto manje od dva mjeseca nakon izbora održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Sapna u novom sazivu na kojoj su općinski načelnik Ismet Omerović i novoizabrani vijećnici u Općinskom vijeću Sapna dali svečane izjave o prihvatanju mandata i preuzimanju dužnosti.

Vijećničke mandate za općinsko vijeće Sapna preuzeli su Bećirović Ramo, Mujčinović Dževad, Poljaković Fadil, Ahmetović Fedahija,  Ibrašević Husejin i Nuhanović Sedin iz Stranke demokratske akcije (SDA); Junuzović Adem, Omerović Rusmin, Smajlović Hazim, Hodžić Fatima i Kahrimanović Safet iz Nezavisne liste Ismet Omerović;  Halilović Ismet, Hasanović Rusmir, Gušić Mirnes i Rašidović Hasan iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu    (S BiH), Alić Mehmed i Brđak Senad iz Socijal-demokratske partije (SDP); Avdić Munib iz Saveza za bolju budućnost (SBB); Hamidović Huso iz Snage ekonomskog pokreta (SEP); Salihović Hajrudin iz Nezavisne liste Zaseok i Suljić Sadik nezavisni kandidat.

Većinu u Općinskom vijeću Sapna čini šira kolalicija sa 15 (petnaest) vijećnika okupljena oko  Nezavisne liste Ismet Omerović, dok će opozicija biti Stranka demokratske akcije sa šest vijećnika koji su dobili povjerenje građana. 

Novoizbrani vijećnici na današnjoj sjednici donijeli su Odluku da funkcija predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sapna u naredne četiri godine bude volonterska, a za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sapna jednoglasno je izabran Mirnes Gušić iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu (S BiH), dok je za njegovog zamjenika izabran Huso Hamidović iz Snage ekonomskog pokreta (SEP).

Predjsedavajući Općinskog vijeća Sapna Mirnes Gušić zahvalio se onima koji su ga predložili i izabrali za ovu značajnu poziciju te izrazio svoju nadu i očekivanja da će se ovo Vijeće baviti ozbiljnim pitanjima i suočiti se sa izazovima koji su pred nama te dodao: Želim da svi imamo na umu da smo dobili povjerenje građana da u ime njih odlučujemo, stoga se nadam da će naši interesi biti ono što su njihovi, a nama uz to pripada i odgovornost za svakoga od njih. Želim pozvati sve vijećnike da u radu ovoga Vijeća daju svoj maksimalan doprinos i zajedno sa načelnikom, gosp. Omerovićem  stvorimo što bolje uslove za život ljudi. Izgradimo dobre međusobne odnose, pa ćemo to uspjeti prenijeti i na druge ljude , istakao je Gušić.
Novi-stari načelnik Ismet Omerović  kazao je da će sa većinom koju ima u Općinskom vijeću, u narednom periodu biti puno lakše donošene odluke o realizaciji značajnih projekata u općini Sapna, a na dobrobit svih građana.

Šef kluba vijećnika Stranke demokratske akcije Ramo Bećirović istakao je da će u svom radu vijećnici SDA podržati svaku predloženu odluku koja je za dobrobit svih građana općine Sapna.

Tekst i foto: Općina Sapna
 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
Trenutno aktivnih Gostiju: 121 
 
 
 
 
nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet stone island outlet barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris barbour paris piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet piumini peuterey outlet canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher canada goose pas cher woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet online Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack Fjllraven Kanken backpack woolrich outlet online piumini woolrich outlet moncler outlet online moncler outlet piumini moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet online peuterey outlet cheap oil paintings pop canvas art