SapnaOnLine

 
 
Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Stipendije!
 
 

Stipendije!

IspisMinistarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima koji su pripadnici branitelja ili članovi njihove porodice za školsku 2008/09. godinu.

 

Pravo na dodjelu stipendija po ovom konkursu imaju lica iz člana 21. Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih porodica ukoliko redovno pohađaju srednju školu. Visina stipendija za školsku 2008/2009. godinu utvrđena je u mjesečnom iznosu i za učenike srednje škole iznosi 100,00 KM.. Ukupna planirana sredstva za stipendije u školskoj 2008/09. godini iznose 480.000,00 KM.

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima koji su pripadnici branitelja ili članovi njihove porodice objavljen je 01.09.2008. godine (ponedjeljak) i istaknut na oglasnim pločama Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i Općine Sapna. Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, podnose se Ministarstvu za boračka pitanja u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa, sa naznakom „Komisija za razmatranje zahtjeva za stipendiranje“, Ulica Slatina 2, Tuzla.
 
Obrazac zahtjeva i spisak potrebne dokumentacije za prijavu na konkurs može se preuzeti u Općinskoj službi za društvene djelatnosti, branilačko-invalidsku zaštitu i opću upravu.

 www.opcinasapna.ba

 
 
 
 

Najčitanije u zadnjih 30 dana

Ko je tu?

Nijedno
Trenutno aktivnih Gostiju: 111