Ovdje ste:: Vijesti Kultura Predstava - Kandidat br.1
 
 

Predstava - Kandidat br.1

Ispis
U Sapni je u srijedu, 23. juna prikazana predstava Kandidat br. 1 Art teatra iz Tuzle. U sat i po vremena, koliko traje predstava, građani Sapne mogli su se nasmijati likovima koje su na sceni oživjeli Midhat Kušljugić, Remira Osmanović, Adnan Omerović, Zlatko Jugović i Edin Žilić.


Iako je ova predstava u samom početku bila slabo posjećena u toku predstave okupilo se još publike. Ovo je samo još jedan od pokazatelja da naš narod ne mari mnogo za kulturu koje ovoj sredini itekako treba. Naime, Sapna nema dom kulture niti pozorište, pa se stoga nastoji ovakve događaje „dovesti“ sa strane, kako bi Sapnjaci imali uvid i u ovu sferu umjetnosti.

Ovog puta to je uradio Preporod, a pokrovitelj je bila italijanska Nevladina organizacija CISP koja je u Preporodu prepoznala partnera kako bi implementirala  dio projekta Promocija omladinske politike na lokalnom nivou u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, kojeg sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije.

- Vjerujemo da će u budućnosti ovakvih događaja biti više u institucijama namijenjenim ovoj svrsi i da će biti što manje improvizacije u skučenom prostoru kao sada, ali isto tako znamo da su ovo doduše mali, ali značajni pomaci da se stanje zaista i popravi - reako nam je predsjednik Preporoda iz Sapne, profesor Munir Kahrimanović.


FOTOGRAFIJE


 
 
 
 

CB Login