Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Izazov otvara novi pogon u Kalesiji
 
 

Izazov otvara novi pogon u Kalesiji

Ispis
Uz prisustvo privrednika, predstavnika vlasti i drugih gostiju, u Gornjoj Kalesiji ?e 8. decembra ove godine biti uprili?eno sve?ano otvaranje novog proizvodnog pogona Fabrike namjetaja Izazov Kalesija. Radi se o jednom od prvih projekata koji je realizovan sredstvima turske kreditne linije.


Kako je poznato, turska vlada je ove godine odobrila 100 miliona eura za pomaganje odrivog povratka irom BiH i zapoljavanje povratnika.

- Raduje nas razvoj naeg kolektiva. Pratimo svjetske trendove, irimo proizvodnju. Edukovali smo nove radnike, nabavili nove maine, instalirali ih u novu proizvodnu halu povrine oko 4.000 metara kvadratnih i to je vrlo bitno, zaposlili smo nove radnike, kazao je Esad Jakubovi?, vlasnik Fabrike namjetaja Izazov, navode?i da se ulaganja ove firme u proloj i ovoj godini mogu zaokruiti na pet miliona maraka.

Prema njegovim rije?ima, Izazov redovno postie izvanredne rezultate na najprestinijim sajamskim manifestacijama u regionu i Evropi. Otvoreni su novi prodajni saloni u Bosni i Hercegovini, a proizvodi se izvoze u zemlje regiona, te u Holandiju i Veliku Britaniju.

Tekst, foto: Samir Kari?
 
 
 
 

CB Login