Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Učenici generacije
 
 

Učenici generacije

Ispis
Školska godina se bliži kraju a u obje obrazovne institucije u Sapni odabrani su i učenici generacije. U Osnovnoj školi Sapna najbolja tokom osmogodišnjeg obrazovanja je bila Admira Mahmutović, svestrana sportašica i odlična učenica koja je i pored svojih tek 14 godina prepoznatljivo ime.
Ona je pored odličnog uspjeha i odlična košarkašica pa je prošle godine bila kapiten KK Sapna, koja je osvojila titulu najbolje ekipe u BiH u pionirskoj konurenciji. Mnogi će reći kako je izuzetan talenat u više oblasti, od matematike do engleskog jezika.

Svoje školovanje će nastaviti u Srednjoj školi Sapna u kojoj je titulu učenice generacije ponijela Zulija Halilović. Zulija ju je osvojila zahvaljujući odličnom uspjehu i brojnim učešćima na takmičenjima i vannastavnim aktivnostima. Zulija je i prošle i ove godine, kao učenica mašinske škole, osvojila treće mjesto na Smotri stvaralaštva tehničkih i stručnih škola iz poznavanja rada u Auto CAD-u. Svoje školovanje planira nastaviti na Univerzitet u Sarajevu na građevinskom fakultetu.
 
 
 
 

CB Login