Ovdje ste:: Zanimljivosti Ljudi i ćudi Sapnjaci najsnažniji
 
 

Sapnjaci najsnažniji

Ispis
Nedavno su u povodu obilježavanja 15. aprila – Dana Arije R BiH u Kalesiji  održana i sportska takmičenja za demobilisane borce. Takmičili su se udisciplinama šah, mali nogomet i natezanje konopa.

U šahu je učestvovalo 11 ekipa, a prvo mjesto je pripalo šahistima iz Tuzle, koji su osvojili 19 bodova. Drugi su bili Banovići, a treća Kalesija.

Najatraktivnije takmičenje je bilo u natezanju konopa. Najjači su bili takmičari iz Sapne, koji su u finalu nadvladali ekipu iz Banovića. Treći su bili Kalesijci. Posebno je bio zanimljiv duel između Sapne i domaćina Kalesije. Bilo je vrlo napeto i neizvjesno, ali su Sapnjaci u oba pokušaja „nategli“ Kalesijce. Za ekipu Sapne konop su natezali: Nijaz Čerkić, Adil Brzović, Alija Ibrahimović, Hasan Ibrahimović, Ismet Memić i Hasan Delić.

U najmasovnijem takmičenju, u malom nogometu, pobjednički pehar je pripao ekipi ODB „23. maj“ Kalesija. U finalu Kalesijci su ubjedljivo savladali Lukavac sa 4:0. Treće mjesto pripalo je ekipi Banovića. Za Kalesiju su nastupali: Fahrudin Sinanović, Mehmed Hodžić, Hajrudin Husejnović, Samir Musić, Hamdija Bajrić, Mirsad Pezić, Galib Hamzić, Sabahudin Jajčević, Sakib Mujanović, hfz. Husejn Smajić. Treba kazati da je najbolji pojedinac u redovima ODB „23. maj“ Kalesija bio golman Fahrudin Sinanović.

Pehare i diplome najuspješnijim ekipama  uručio je Niaz Hodžžić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK-a.


FOTOGRAFIJE

Izvor: www.kalesijske-novine.com

 
 
 
 

CB Login