Ovdje ste:: Početna
 
 

Zvijezde na Diviču!

Ispis

Četvorica Ćirinih "Zmajeva", naime, okupit će se 2. juna u povratničkom naselju Divič kod Zvornika i kao članovi ekipe Drina 93 odigrati revijalnu utakmicu s domaćim sastavom Mladosti.Naši reprezentativci, porijeklom iz Podrinja, potvrdili su učešće u manifestaciji nazvanoj "Zvijezde bh. fudbala u zavičaju".

Muratović je, inače, iz okoline Zvornika, Salihović iz Gornjeg Šepka, Ibišević iz Vlasenice, a Pjanić iz Kalesije.

Muratović, danas igrač austrijskog Šturma, jedini je od njih igrao za zvorničku Drinu, u kojoj je i doživio afirmaciju u BiH prije nego što je prešao u Željezničar.

Ovaj klub, koji je u izbjeglištvu egzistirao na području Tuzle i okupljao prognane Podrinjce, svojevremeno je nastupao i u najvišem rangu takmičenja u BiH.

U ekipi Drine 93 igrat će i Said Husejinović, član Verdera na posudbi u Kajzerslauternu, inače rodom iz Križevića, te fudbaleri koji su učestvovali u obnavljanju rada kluba u izbjeglištvu.

S obzirom na planetarnu popularnost ovih fudbalera i njihovu želju da na ovaj način pomognu ljudima iz zavičaja, koji su suočeni s poznatim izbjegličkim ili povratničkim problemima, već sada se može konstatirati da će ovaj događaj biti značajan vid podrške povratnicima u Podrinje.

Organizatori utakmice su Udruženje građana povratnika Zvornika, Fudbalski klub Mladost i "Blicko" Tuzla.


A. Bajrić

 
 
 
 

CB Login