Ovdje ste:: Lifestyle Zdravlje Svedite celulit na minimum za ljeto u bikiniju
 
 

Svedite celulit na minimum za ljeto u bikiniju

Ispis

Žene i celulit su vječni neprijatelji. Žene ga se žele riješiti, a on se ne da. Zato se umjesto rješavanja treba fokusirati na smanjivanje.

Celulit je vječni neprijatelj ženskog roda. Osim običnih smrtnica, na njega nisu imune ni manekenke ni sportasice ni slavne žene. A sve navedene žele ga svesti na minimum, posebno u vrijeme dolaska proljeća i još važnije ljeta, kako bi samouvjerene mogle hodati gradskim asfaltom ili plažom za vrijeme odmora. Kreme i čajevi protiv celulita jednostavno nisu čudotvorni, brza rješenja ne postoje pa jedino što vam preostaje je dovesti u red svoje životne navike.

Kada pričamo o celulitu, pričamo o određenim dijelovima tijela žena i muškaraca poput bedra, trbuha i stražnjice na kojima se koža ulegnula, te izgleda neprivlačno. Žene su sklonije celulitu jer imaju 30% više masnog tkiva koje je odgovorno za razvoj celulita. Na mjestima na kojima se nakuplja celulit nalazi se posebna vrsta masnih stanica koja ima zadatak skupljati mast.

Neestetsku pojavu narančine kore nije moguće potpuno ukloniti, ali nešto se može učiniti po pitanju njenog smanjenja. Treba napomenuti kako celulit nije povezan s prekomjernom težinom, imaju ga i osobe prosječne i ispodprosječne kilaže.

Zdrav život najveća podrška u borbi protiv celulita

Hormoni igraju veliku ulogu u formiranju celulita. Estrogen je tu najveći krivac za pojavu celulita kod žena. On pogoduje stvaranju celulita jer slabi vezivno tkivo. Zato se, ako želite držati celulit pod kontrolom, ne preporuča uzimanje kontracepcijskih pilula.

Genetika ima veliku ulogu što se tiče sklonosti celulitu, ali nije presudna, njen utjecaj možemo smanjiti primjerenim načinom života. Životni stil koji uključuje vježbanje i prehranu sa smanjenim količinama masnog, slanog i ugljikohidrata može pomoći smanjenju neželjenog celulita.

- Najbitnije je piti što veće količine tekućine, 2 do 2,5 litre. Najbolji izbor su voda i čajevi koji potiču izlučivanje tekućine, poput čaja od koprive i preslice. Treba smanjiti unos masne hrane i ugljikohidrata. Ali prehrana ne utječe toliko na smanjenje celulita, masaže su važnije jer on nastaje zbog loše cirkulacije. Mi u svom salonu koristimo vibro masažu pomoću aparata koji vrši vibracije i drenažu te tako razbija celulit, rekla nam je nutricionistkinja Mirela Mezek iz Body Creator centra.

Naravno, ne mogu si svi priuštiti tretmane u salonima za ljepotu, tako da manje imućnima preostaje pridržavanje ranije spomenutih pravila o prehrani, tjelovježbi i pijenju dovoljnih količina nezaslađenih tekućina. A uz sve to, uvijek možete zamoliti nekog od svojih bližnjih za besplatnu masažu.


 
 
 
 

CB Login