Ovdje ste:: Lifestyle IT Internet LG - Chip za mobilne aparate
 
 

LG - Chip za mobilne aparate

Ispis

LG najavljuje cip za mobilne aparate koji bi podigao brzinu uploada na 50Mbps, a brzinu download-a na cak 100Mbps. Ako LG ovo tehnicki ostvari, to bi znacilo da film od 700MB mozete skinuti na svoj mobilni aparat za samo 60 sekundi.

Cip nosi naziv 3GPP LTE i dimenzije su mu 13x13mm. Nedavno je testiran na Windows Mobile aparatu, i ako brzina download-a nije dostigla magcnu granicu od 100MBps, ipak je bila impresivnih 60Mbps, a upload je stao na 20MBps. Da bi uspjesno radio, cip koristi kombinaciju WCDMA 3G tehnologije i 3GPP LTE (Long Term Evolutionary) specifikacije. Unutar LG-a cip je brandiran kao 4G, i ako u sustini i ne koristi 4G mreze.

Jedan od problema upotrebe ovog cipa i jesu sadasnje mreze, koje bi trebalo nadograditi. Kako god, rijec je o nadogradnji postojecih mreza, a ne kompletna izmjena kao sto bi to zahtjevala 4G tehnologija. Jos je nepoznato da li ce provajderi nadogradjivati svoje mreze, ali ako to odluce, ove cipove uskoro mozemo ocekivati u mobilnim apratima.

SoL Stav:

Upitno je hocemo li i kada moci uzivati u carima ovog cipa i njegovih mogucnosti jer su nasi provajderi tek nedavno odlucili postepeno da uvedu (vec "zastarjelu") 3G tehnologiju na nase prostore...

SapnaOnLine


 
 
 
 

CB Login