SapnaOnLine

Šest jednostavnih pravila za ispunjeniji život

Ispis

Nezadovoljni ste, ništa ne stižete, nemate vremena za sebe. Možete to promijeniti. Život može biti lijep, ispunjen i jednostavan ako se držite nekih pravila.

Donosimo vam jednostavna pravila za kvalitetan i ispunjen život.

Svaki dan nekoliko minuta provedite u tišini
Moći sjediti u miru i tišini svaki dan bar nekoliko minuta i ne razmišljati tajni je sastojak sretnog i uspješnog života. Neka vam to postane redovita radnja. Svaki dan izdvojite deset minuta za sebe. Sjednite na tiho mjesto, ne razmišljajte o prošlosti i budućnosti. Samo se usredotočite na disanje. Ovo nije joga ili meditacija, ovo je samo nekoliko mirnih trenutaka za vas. Ako svakodnevno budete to radili,  primijetit ćete da vam se poboljšala kvaliteta života.

Vježbajte um i tijelo
Svakodnevno vježbanje drži vas mentalno i psihički budnima. Fizička vježba drži vaše tijelo fleksibilnim, jakim i zdravim. Također pozitivno utječe na um. I samo hodanje po čistom zraku učinit će da se osjećate bolje.

Budite umjereni u jelu
To je velik izazov za puno ljudi. 'Ono si što jedeš', istina je koja puno govori o vama. Što jedete, kada jedete i kako jedete važni su faktori povezani s fizičkim, psihičkim i duhovnim životom. Vrlo je važno da zdrava izbalansirana prehrana bude vaš stil života. Osim što nećete imati problema s viškom kilograma, osjećat ćete se bolje psihički i fizički.

Izaberite posao koji vas ispunjava
Za kvalitetan život jako je bitno da radite posao koji volite. Ako ste nezadovoljni radnim mjestom i ako vas posao ne ispunjava, nastojte se prekvalificirati, potražiti drugačiji posao i sredinu koja će vas motivirati. Kako biste bili produktivni i ispunjeni, trebate voljeti svoj posao.

Održavajte prijateljstva

Život je predivan kad se dijeli s dragim osobama, s obitelji i prijateljima. Naučite cijeniti svoja prijateljstva. Poštujte ljude oko sebe i razvijte komunikacijske vještine kako biste izgradili i održali kvalitetna prijateljstva. Prijatelji daju poseban značaj vama i vašem životu.

Dovoljno spavajte
Spavanjem obnavljate energiju. Pobrinite se da spavate minimalno osam sati. Dubok, opuštajući i miran san važan je i za tijelo i za um. Ako imate nezdrave navike spavanja, bit ćete razdražljivi, umorni i nezadovoljni. Svakoga dana u isto vrijeme odite na počinak, a uredan san dat će novu dimenziju vašem životu.


t.portal.hr