Ovdje ste:: SOLidarnost Pomoć potrebna malom Ahmedinu iz Klise
 
 

Pomoć potrebna malom Ahmedinu iz Klise

Ispis

Ahmedin Ahmedin (Jasmin) Alić, rođen 21. 4. 2004. god. teško boluje od tromboze krvi dugih godinu dana, tačnije od 21. 1. 2008.god. Od tada prima svakodnevne kućne terapije tabletama i kremama čija cijena nikad nije ista, nekada koštaju i po 100 KM sedmično.

 

 Do sada je išao je na redovne kontrole svake sedmice a 06.01.2009.god. imao je zakazanu terapiju u Tuzli ali zbog slabe finansijske situacije u porodici odložena je za februar.
Ukoliko terapije ne pomognu izlječenju mali Ahmedin će morati da ide na operaciju glave, čiju cijenu nisu mogli saznati, pola će finansirati socijalno osiguranje a pola će Jasmin morati sakupiti. A kako kada mjesečno primaju samo 200KM diječijeg dodatka?


Njegov otac, Jasmin Alić je fizićki radnik, a šestočlana porodica živi u vrlo teškim uslovima u kući koju im sagradila humanitarna organizacija a opremili je uz pomoć komšija i rodbine.
 
Porodicu čine Jasmin(34), Enisa(26), Hazima(8), Nasir(6), Ahmedin(4), Mehdo(2) a peto dijete je na putu jer je Enisa u poodmakloj trudnoći.

DOPUNA: Ahmedin je 2. februara dobio još jednu sestru. Njegova majka se porodila i na svijet donijela Fatu.

SapnaOnLine i Udruženje mladih "KORAK" vas pozivaju da se uključite u pomoć Ahmedinu i njegovoj porodici.

PODACI ZA UPLATU

Jasmin Alić
1321402006579042
NLB Tuzlanska banka

 


Foto i info: Salim Alić

 
 
 
 

CB Login