Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Sudijska blamaža u Prokosovićima
 
 

Sudijska blamaža u Prokosovićima

Ispis

Po izuzetno lijepom vremenu i pred oko 100-njak gledalaca OFK je pokazao da nije slučajno u samom vrhu tabele. Nogometaši Prokosovića su od početka krenuli ofanzivno ali su se njihovi napadi završavali pred šesnaestercom izuzetno dobro postavljene odbrane našeg kluba.

 

U prvih 30 minuta susreta domaći su imali više od igre ali nakon početne inicijative, OFK-a se oslobađa pritiska i sve češće prijeti domaćinima. U 33. minutu, nakon odličnog centaršuta Halilovića, najbolji strijelac OFK, Redžepović, šutira glavom iz neposredne blizine ali je lopta prohujala pored stative već savladanog golmana domaćina. U 40. minuti, povratnik u ekipu Muratović izbija sam pred golmana domaćih, ali njegov lob šut prolazi tik uz stativu savladanog golmana i nažalost odlazi u gol-aut. Tek u 45. minuti domaći su imali prvu pravu priluku, nakon prizemnog centaršuta, na loptu natrčava domaći napadač ali golaman Garibović odlično interveniše i spašava gol. Nakon što je glavni sudija odsvirao kraj 1. poluvremena, domaći igrači i rukovodstvo NK Prokosovići su počeli neviđeni pritisak na sudiju. Domaći kapiten je na ulazu u svlačionice, čak i glavom udario glavnog sudiju a članovi uprave su bukvalno urlali na djelioce pravde prijeteći da neće izvući žive glave ukoliko domaći ne pobijede. 
Uplašen za svoju sigurnost, glavni sudija ovog meča Sejdić Emir, zamolio je službenog predstavnika OFK "Glas Drine" da naša ekipa ne zapinje i izvinuo se unaprijed što će drugo poluvrijeme morati suditi u korist domaćina.


Drugo poluvrijeme je počelo je identično kao i prvo. Domaći su krenuli u totalnu ofanzivu ali na svakom koraku su pritiskali glavnog suca i tražili pomoć. Uprava NK Prokosovića je sa redarskim akreditacijama bukvalno stojala iza pomoćnih sudaca i prijetećim tonom tražila pomoć. Domaći su imali više od igre a igračima OFK-a bukvalno nije dozvoljavano da pređe polovinu igrališta jer bi pomoćni sudac odmah podigao zastavicu i signalizirao navodni ofsajd.


U 65. minuti, domaći su zatresli mrežu ali je pomoćni sudac opravdano podigao zastavicu signalizirajući očiglednu nedozvoljenu poziciju nakon čega je bukvalno bio opsjednut domaćim igračima i navodnim redarima, sigurno je se i on pokajao što je podigao zastavicu ali, na žalost, ruku nije mogao da vrati a za kaznu je dobio nekoliko gurki i par šamarčića pa mu svakako treba odati priznanje za hrabrost.


No, sudija Sejdić je sve to ispravio u 75. minuti, kada je nakon jednog centaršuta u šesnaestercu OFK-a teatralno palo čak 6 domaćih igrača a glavi sudac iskoristio priliku da dosudi kazneni udarac. Mišljenja smo da ni on sam ne zna nad kojim igračem je napravljen prekršaj ali to nije bilo ni bitno jer je morao spašavati glavu.
Domaćini su uspješno realizovali kazneni udarac i poveli sa 1 : 0. Do kraja su domaći imali još jednu izglednu priliku ali je nakon intervencije danas odličnog Garibovića lopta pogodila stativu. I kada je sa klupe OFK-a sugerisano da se do kraja utakmice bace sve karte u napad, sudija Sejdić je 7 minuta prije regularnog kraja odsvirao kraj. Na kraju, šta reći, sve čestitke igračima OFK "Glas Drine" na izvarednom zalaganju i borbenosti, i danas su dokazali da su jedna od najboljih ekipa u ligi, a sudiji Sejdiću, čelnicima Saveza, funkcionerima koji vode ovu ligu, nek im je na čast što još uvjek dozvoljavaju ovakvu bruku na našim terenima. Ovo nije prvi put da se desi, na žalost, naš klub ovakva praksa prati u svakoj drugoj gostujućoj utakmici, sjetimo se Gnojnice i Puračića iz jesenjeg dijela sezone.


Igrači OFK-a su ipak uzdignute glave izašli s vrugeg terena u Prokosovićima i u narednom meču, koji se u subotu igra u Sapni, sigurno će se osvetiti ekipi Mladosti iz Puračića za nepošten poraz iz jesenjeg dijela sezone.


Napomenimo da je ekipa DSK iz Devetaka tek u sudijskoj nadoknadi susreta savladala na domaćem terenu ekipu Konjuha iz Kladnja rezultatom 2 : 1 i time učvrstila vodeću poziciju a da naš tim i pored današnjeg poraza još uvjek se drži na 2. mjestu ali sada sa 5 bodova zaostatka iza vodećeg DSK.

Foto: Arhiv SoL (2007.)
Tekst: Zikret M.

 
 
 
 

CB Login