Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Dva meča i dvije pobjede
 
 

Dva meča i dvije pobjede

Ispis
U posljednje dvije provjere pred nastupajuću sezonu OFK Sloga Sapna je slavila oba puta. Pobijeđene su ekipe Rainaca sa 1:0 i Priluka sa 4:1.

Još u subotu je igran meč protiv Rainaca u kojem je na stadionu u Sapni zabilježena minimalna pobjeda od 1:0. Bila je to blijeda igra domaćeg tima, sa malo kreativnosti, nepovezanom igrom na sredini terena. Gol je postignut u drugom poluvremenu kada je Garibović sam istrčao pred golmana gostiju i poslao loptu između golmana i stativeiskosa sa lijeve strane.

U drugom meču, odigrnaom jučer u Priluku ubilježena je uvjerljiva pobjeda od 4:1 (4:0). Prikazana je mnogo bolja igra a nakon prvog poluvremena rezultat od 4:0 je govorio sam za sebe. Mrežu domaćina načeo je kapiten Nuhanović iz slobodnog udarca sa oko 18 metara a golove su postigli još i Mujkić nakon što je odličnu solo akciju napravio Redžepović. Nakon toga i Redžepović se upisuje u strijelce udarcem sa 16 metara a četvrti gol je postigao Omerović S., nakon kornera.

U ovom dijelu igre domaći igrači su stvorili tek jednu priliku ali je nisu realizirali. Postavka trenera Mustafića 4-3-2-1 je na ovaj način dala rezultat.
Prvi sastav su činili:
Garibović, Halilović, Omerović S., Omerović I., Seferović, Sejdinović, Nuhanović, Hamzić, Jukić, Mujkić i Redžepović.

U drugo poluvrijeme domaći igrači su ušli nešto ofanzivnije ali je prvu priliku ipak imao tim Sloge. Garibović je izašao sam pred golmana domaćih kojeg nije uspio savladati. Nakon toga su domaći igrači stvorili nekoliko prilika a priliku za dokazivanje su dobili i mlađi igrači Sloge.  Mustafić je u toku drugog poluvremena promijenio 9 igrača što se osjetilo u odnosu snaga na terenu. Svoju minutažu su dobili Bećirović H., Alić A., Husejnović A., Muratović N., Mustafić, Ibrahimović,  Vejzović, Bećirović M. i Garibović E.


Domaći su nakon jedne neuspjele ofsajd zamke uspjeli smanjiti rezultat te tako barem ublažiti poraz.Prilike su u međuvremenu imali i igrači Sloge. Garibović je tako propustio realizirati tri asistencije Bećirovića za pogodak kada se nalazio oči u oči s golmanom a ni ovaj drugi nije uspio pogoditi mrežu domaćih kada je sa vrha šesnaest metara traljavo šutirao lijevom nogom.

Treba istaći kako su se promjene u klubu pozitivno odrazile na igru na terenu ali i na treningu. Prosječna starost tima koji je jučer istrčao na teren je 22,4 godine a igrača na klupi 21,4 pa je Sloga jedna od najmlađih ekipa u Ligi.

Uz igrače su na ovu prijateljsku utakmicu putovali i pojedini članovi uprave sa predsjednikom Delićem.

Prvi prvenstveni ogled fudbaleri Sloge će imati u nedjelju u Devetaku sa domaćim DSK-om.


 
 
 
 

CB Login