Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Sloga poražena na Husinu
 
 

Sloga poražena na Husinu

Ispis
Porazom od Husinskog rudara od 2:1, Sapanjska Sloga je prepustila prvo mjesto u Prvoj kantonalnoj ligi ekipi Priluka. Sloga je tako pala na treće mjesto sa dva boda zaostatka za vodećom ekipom.

U lošim vremenskim uslovima, raskvašenom i blatnjavom terenu, po kiši i hladnoći nijedna ekipa nije uspjela prikazati lijepu igru. Domaći su bili bolji za jedan pogodak i zasluženo slavili.

Prvi pogodak domaći su postigli nakon greške gostujućeg golmana, koji je prvo odbranio šut sa ruba kaznenog prostora, ali lopta mokra od kiše, ispada Gariboviću i domaći kapiten je posprema u mrežu. Rezultat je to kojim je završeno prvo poluvrijeme u kojem je sudija konstantno sjeckao igru. U nastavku isti uslovi za igru a i sama igra. Sredinom poluvremena domaći postižu i drugi pogodak.

Ponovo Gariboviću klizava lopta ispada iz ruku i odlazi u  mrežu. Nabačenu loptu sa strane Mujkić želeći je glavom iznijeti iz zone opasnosti, odlično poslužuje domaćeg igrača koji šutira glavom i na već opisani način dovodi Husinski rudar u prednost od 2:0. Tako se nešto otvorenija igra u nastavku nije isplatila sve do pred kraj meča, kada Husejnović biva srušen u domaćem šesnaestercu što ispodprosječni sudija karakteriše prekršajem za najstrožu kaznu. Siguran izvođač za konačnih 2:1 bio je Sejdinović u 87. minuti. Sejdinović je desetak minuta ranije mogao biti strijelac ali je njegov šut zaustavio domaći stoper te spasio siguran pogodak.

Treba kazati da je utakmica prošla u prijateljskoj atmosferi a napravljeni nešto oštriji prekršaji su rezultat loših uslova za igru. U redovima Sloge se osjetio izostanak Omerovića u odbrani i Nuhanovića u veznom redu. Od početka drugog dijela sezone nedostaje i prvi napadač ekipe, Redžepović a tu nije više ni standardni igrač veznog reda, Hamzić. Još uvijek čekamo da se igra ekipe konačno podigne na višu razinu i da se značajno poboljša tačnost u predaji lopte, pokrivanje terena i ponajviše uigra vezni red.

Sljedeće dvije utakmice Sloga igra kao domaćin protiv ekipa Gornji Rainci i Kladanj. Usput da pozovemo sve ljubitelje fudbala da budu na tribinama u ove dvije utakmice i bodre najmlađu ekipu u ligi.


 
 
 
 

CB Login