Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Počele pripreme OFK Sloga
 
 

Počele pripreme OFK Sloga

Ispis
Igrači OFK Sloga Sapna su konačno počeli pripreme. Prvi trening su odradili u četvrtak, 12. augusta, a već danas na Diviču igraju prvu pripremnu utakmicu sa ekipom Mladosti, starim sportskim rivalom.


Već je tradicionalno da Sloga svoju prvu provjeru ima na Diviču, i tradicionalno pobjeđuje. Nekad sa manjom nekad sa većom gol-razlikom. Obzirom na izostank pravih priprema teško je očekivati da će ovaj put igrači Sloge dominirati utakmicom, ali jeste za očekivati pobjedu, posebice zbog razlike u individualnim kvalitetima igrača ova dva kluba.

Neizvjesnu situaciju u klubu i sve nejasnoće koje su brinule ljubitelje fudbala u Sapni, uklonili su članovi Skupštine, koji su izabrali Hasana Delića za novog-starog direktora, Ibragu Dropića za sekretara-blagajnika i Nešada Huremovića za trenera, kojem će pomoć pružati Isaid Omerović posebice kod treninga.

Do početka sezone, 28. augusta, preostaje jos 5-6 treninga i moguća prijateljska utakmica u srijedu, 25. augusta. Treba imati na umu da će ove sezone Sloga biti donekle oslabljena izostankom nekoliko do jučer standardnih igrača. Dželilović je zatražio papire i već uveliko trenira sa Radnikom iz Lipnice, Omerović je završio karijeru, Redžepović i Hamzić E. nisu igrali ni prošlu polusezonu. S druge strane, u klub su došli neki novi momci, koji nemaju iskustva igranja 'velikog fubala', braća Hamzić, naprimjer, ali se od njih očekuje puno. Da li će uspjeti izdržati taj teret, pred nama je da vidimo.

Očekuje se da će kostur ekipe činiti sljedeći igrači:
Mustafić (Garibović), Halilović, Omerović, Seferović, Nuhanović, Sejdinović, Mujkić, Bešlić, Husejnović, Hamzić J. i  povratnik u tim, Jukić. Tu su još i Mujdić, Hamzić M., povratnik Terzić, Bećirović S., Ibrahimović i drugi, mlađi, koji će tražiti priliku za dokazivanje.


Prethodne utakmice sa FK Mladost Divič o kojima je SoL pisao:


Revijalni turnir na Diviču
(1:0)
OFK Vitinica osvojila turnir na Diviču (1:0)
Glas Drine i dalje pobjeđuje (5:1)
OFK Sloga igrala prijateljsku utakmicu (2:1)
Pripremna utakmica OFK (1:0)


 
 
 
 

CB Login