Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Sloga uvjerljivo poražena
 
 

Sloga uvjerljivo poražena

Ispis
U jučer odigranoj utakmici 6. kola Prve kantonalne lige u fudbalu, ekipa Sloge je gostovala kod Mladosti u Puračiću i doživjela uvjerljiv i zaslužen poraz.

Po teškom terenu za igru, prohladnom vremenu i kiši, pred stotinjak gledalaca, ekipa Mladosti iz Puračića je sa 3:0 porazila ekipu Sloge i pobjegla sa dna tabele. Sloga je igrala neprepoznatljivo loše, sa tek tri udarca u okvir gola i tokom cijele utakmice se uglavnom branila.

Nakon 25 minuta utaknmice rezultat je glasio 2:0! Dva puta su se domaći napadači ušetali u poroznu odbranu Sloge i efektno savladali golmana Mustafića. Raspoloženi Mustafić je u 4. minuti odbranio i udarac sa bijele tačke. Moramo istaći da prekršaja za najstrožiju kaznu zaista nije bilo, ali je sudija ipak pokazao na kreč.

U 67. minuti rezultat je povećan na konačnih 3:0, kada linijski sudija nije podigao zastavicu za ofsajd iz kojeg je pogodak postigao Hidić. Dva puta je lopta okrnula i prečku a i Mustafić je odbranio nekoliko teških udaraca.


Igrali su: Mustafić - Halilović - Sejdinović - Omerović - Hamzić M. (73' Omerović S.) - Mehmedović - Mujkić - Hamzić J. ( 60' Bećirović) - Jukić - Terzić (68' Hamzić E.) - Husejnović

Za Slogu su sa distance pokušali po jedamput Sejdinović, Mujkić i Jukić, ali nedovoljno precizno i jako. Utakmica je u prvih 25 minuta bila označena nervozom, naguravanjem i koškanjem, pritiskom na sudiju i psovkama. U jednom trenutku je domaći trener došao do klupe Sloge i prijetio treneru Omeroviću. Kapiten Sejdinović je izrevoltiran psovkama Hidića jedva smiren. Nakon pauze situacija na terenu se smirila, a po završetku utakmice su domaćini, valjda kako bi smirili situaciju i bili u Sapni dočekani u prijateljskoj atmosferi na proljeće, priredili zajednički ručak.

Sloga je u narednom kolu slobodna, a za 8 dana će kao domaćin, u 8. kolu, igrati protiv ekipe Konjuha iz Kladnja.

FOTOGRAFIJEVIDEO 
 
 
 

CB Login