Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Sloga S.H. - Sloga Sapna 6:0
 
 

Sloga S.H. - Sloga Sapna 6:0

Ispis
U katastrofalnoj igri Sapanjska Sloga je izgubila utakmicu u gostima kod Sloge iz Simin Hana. Svoju dobru igru domaćini su krunisali sa šest pogodaka.

Uslovi za igru su bili teški, teren prilično loš, tvrd, neravan ali to nikako nije opravdanje za blijedo izdanje naših fudalera. Golovi su uglavnom plod naših vlastitih grešaka, ali se i domaća Sloga, novajlija u ligi, pokazala kao solidna ekipa koja ima šta pokazati u ovom rangu takmičenja.

I naši su fudbaleri imali nekoliko prilika za postizanje pogotka ali ih nisu znali iskoristiti. Peh je bila i povreda golmana Garibovića koji je već u prvom poluvremenu morao napustiti teren. Umjesto njega na gol je stao Isaid Omerović, nekadašnji golman Vitezova, koji je do tog trenutka igrao stopera. To je dodatno uzdrmalo ekipu. Na mjesto drugog stopera, pored Safta Omerovića sa pozicije zadnjeg veznog je stao Ado Dželilović. Eksperimentisanje na koje je ekipa bila primorana u nedostatku tri standardna igrača iz veznog reda (Nuhanović, Mujkić, Sejdinović) su uvjetovale lošu igru i ostaje žal što je domaća publika ostala uskraćena da vidi nešto i od gostiju. Od početka su igrala četvorica klasičnih napadača koji su imali ponešto izmijenjene uloge.

Sloga: Garibović (Bećirović H.) - Seferović (Smajlović), Omerović I., Omerović S., Hamzić M. - Dželilović - Hamzić J., Spahić, Husejnović - Bećirović - Redžepović.


FOTOGRAFIJE


 
 
 
 

CB Login