Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Završeno školsko prvenstvo u malom fudbalu
 
 

Završeno školsko prvenstvo u malom fudbalu

Ispis
I ove godine je održano iznimno interesantno školsko prvenstvo u malom fudbalu za razrede MSŠ Sapna. U ovom školskom takmičenju je bio izmijenjen pravilnik. Prvenstvo se sastojalo iz dvije grupe.

Prvu grupu su sačinjavali 1. i 2. razredi srednje škole, dok su drugu grupu sačinjavali 3. i 4. razredi srednje škole. Polufinale se takođe sastojalo od dvije grupe sa po 3 razreda. U prvoj grupi dalje su prošli II-3, II-4 i iznenađenje prvenstva I-4. U drugoj grupi u polufinale su prošli IV-1, IV-2 i IV-3.

U finalu su se sastali II-3 i IV-2. Ekipa II-3 je potpuno nadigrala svog protivnika i golovima Alića, Durakovića i Nuhanovića osvojila školsko prvenstvo rezultatom 3:0 i time postala prva ekipa koja je osvojila ovo školsko prvenstvo u 2. razredu srednje škole. Obije ekipe nisu imale lahak put do finala. Ekipa II-3 su pobijedile 4 utakmice do finala dok su ekipi IV-2 bile dovoljne dvije pobjede kako bi stigla u finale.
Najbolji strijelac prvenstva je bio Arifović, igrač iz ekipe II-3.

Kao i za svako prethodno prvenstvo zaslužan je prof. Amer Redžić koji je takođe sudija i organizator ovog školskog takmičenja.
 
 
 
 

CB Login