Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Fair play startao ubjedljivom pobjedom
 
 

Fair play startao ubjedljivom pobjedom

Ispis

Fudbal se u Sapni ipak igra. Nakon što je kao kolateralna šteta prestao postojati OFK "Sloga" Sapna, stekao se dojam da će Gradski stadion zjapiti prazan. Ipak, dječaci iz Škole fudbala "Fair play" danas su vratili publiku na tribine.
 

"Fair play" je tako danas pred oko 150 gledalaca dočekao svoje vršnjake iz ekipe "Borac" iz Kovača i nanio im težak, težak poraz. Gledaoci su mogli uživati u majstorijama fudbalera iz kategorije pionira koji su sa 8 golova ispratili svoje goste kući.

Od prve minute se vidjela razlika u kvaliteti, a dječaci iz Kovača se nisu najbolje snalazili na terenu pa je bila rijetkost vidjeti ih da prijeđu centar igrališta. Ipak, od same igre i visoke pobjede domaće ekipe, više raduje činjenica da postoje momci koji su bili spremni upustiti se u organiziranje škole fudbala a kada su u novembru 2011. godine krenuli sa treninzima u salama Osnovne škole Sapna malo ko je vjerovao da će danas biti ekipa koja će se učestvovati u oficijalnom takmičenju Nogometnog saveza TK.

Osim Sapnjaka i Borca iz Kovača, u istoj ligi nastupaju i Rudar Bukinje, Mladost Tinja, DH centar Tuzla, Kiseljak, G. Rainci, Gradina 2, Jedinstvo i Sladna.

A evo i liste strijelaca sa današnje utakmice:

9. min. 1:0 Mirza Huremović,
14. min. 2:0 Emrah Delić,
21. min. 3:0 Mirza Huremović,
29. min. 4:0 Mirza Huremović,
41. min. 5:0 Adnan Omerović,
51. min. 6:0 Adnan Omerović,
62. min. 7:0 Adnan Omerović i
67. min. 8:0 Safet Dautović.

I fotogalerije...

 
 
 
 

CB Login