Ovdje ste:: Sport Košarka u Sapni KK Sapna prvak BIH!
 
 

KK Sapna prvak BIH!

Ispis
www.sapna.ba, SapnaOnLine, Sapna, KK Sapna prvak BiHKošarkašice KK Sapna su prvakinje BIH! Ovaj izvanredan uspjeh su ostvarile današnjom pobjedom nad ekipom KK Konjic! Ovo je fenomenalan uspjeh naše ekipe i prvi ovakve vrste za našu malu sredinu.

U napetoj utakmici, nijedna ekipa nije imala veću rezultatsku prednost a prvo poluvrijeme je završeno pri vodstvu KK Sapna 22:21. U nastavku su se ekipe smjenjivale u vodstvu a sedam minuta prije kraja Konjičanke su imale prednost od sedam poena (35:42)! Nije se tada činilo da će ispustiti prednost do kraja jer su izgledale fizički spremnije, odmornije ali su se naše košarkašice nakon time-outa brzo vratile.

Zadnjih pet minuta meča je proteklo u odličnoj atmosferi na tribinama i fanatičnoj borbi na parketu. U posljednja minut i po meča, KK Sapna ulazi sa prednošću od 6 poena a onda domaći trener uvodi igračice sa klupe koje su meč dovele do kraja. Posljednji rezultat na semaforu - 54:52!

KK Konjic je prikazao puno bolju igru od one zbog koje su jučer pregažene od ekipe KK Vlasenica, koja bi, da je kojim slučajem Konjic pobijedio danas bila prvak, zbog bolje koš-razlike u međusobnim ogledima. KK Sapna je, s druge strane, igrala pod grčem, često nepovezano, a teško da ime se može ponoviti današnji loš prosjek šuta! Nije lopta htjela u koš, ni sa slobodnih bacanja, ni u kontrama, ni kada se igračica nalazila sama pred košem. Presudila je veća želja naših košarkašica, fanatična publika i borbenost.

Meč je u sali MSŠ Kalesija pratilo oko 500 gledalaca koji su za Sapnu svjedočili historijskom uspjehu! Na svima nama je da podržimo rad u ovom sportskom kolektivu u budućnosti. Nakon svega, direktor kluba, Sadik Suljić nam je rekao:

"Ovo je sigurno jedan od najznačajnijih datuma za sport u opštini Sapna. Za KK Sapna je najznačajniji. Mi smo nakon samo dvije godine postojanja uspjeli stvoriti ekipu koja je prvak države! Pored ekipa koje imaju respektabilnu historiju iza sebe, Željezničara, Jedinstva, Čelika, uspjeli smo da napravimo prvorazredno iznenađenje u državi. Poslije ovakvog rezultata jasno je da se nismo uzalud žrtvovali radeći u teškim uslovima. Za nastavak ovih rezultata nam nedostaje vlastita dvorana, ali i to će biti, akobogda!"

Suljić je centralna figura ovoga kluba, njegov angažman je ključan za klub od njegovog formiranja i upravo on zaslužuje veliku zahvalnost svih nas. Treba napomenuti i podršku načelnika Opštine, Ismeta Omerovića, koji je pratio ovaj klub u prethodnom periodu, u skladu sa mogućnostima općinskog budžeta.

Nakon završetka meča, zvaničnici Košarkaškog saveza BiH su uručili medalje i pehare za prve tri ekipe u državi.

Rezultati finalnog turnira za prvaka BiH:

KK Sapna - KK Vlasenica 75:58
KK Vlasenica - KK Konjic 85:51
KK Sapna - KK Konjic 54:52

Plasman

1. KK Sapna 2 2 0 129:110 4
2. KK Vlasenica 2 1 1 143:126 3
3. KK Konjic 2 0 2 103:139 2

Ekipu KK Sapna su činile:

4. Vanja Vasilić
5. Emina Huremović
6. Ajša Jukić
7. Dženita Rašidović
8. Sadka Suljić
9. Aleksandra Rikić
10. Admira Mahmutović (kapiten)
11. Emina Kahrimanović
12. Derviša Rašidović
13. Amina Memić
14. Dragana Gavrilović
15. Sanja Ostojić

Trener ekipe: Sveto Radovanović

FOTOGRAFIJE
VIDEO 
 
 
 

CB Login