Ovdje ste:: Sport Košarka u Sapni Uspjeh košarkašica KK Sapna
 
 

Uspjeh košarkašica KK Sapna

Ispis
U Sarajevu je u organizaciji uruženja RIN FAMILY odigran košarkaški turnir 3na3 za igrače i igračice u više kategorijama. Igračice KK Sapna su na ovom turniru ostvarile vrlo dobar rezultat.

Od četiri ekipe koje su učestvovale u ovom takmičenju koje je održano u Skenderiji, dvije su osvojile prva mjesta u svojim kategorijama dok je jedna ekipa, ona koja je nedavno osvojila titulu državnog prvaka u kategoriji pionirki, osvojila drugo mjesto.

Prva mjesta su osvojile košarkašice u kategorijama predpionirke i kadetkinje, dok su pionirke bile druge. U kategoriji piklića, naše su košarkašice bile četvrte. U muškoj konkurenciji nastupila je samo jedna naša ekipa, u konkurenciji pionira koja nije postigla zapaženiji rezultat.

U organizacionom smislu, turnir je protekao vrlo dobro, pa su sudije i publika bili na zadovoljavajućem nivou. Igralo se na terenu dvorane skenderija koja je podijeljena u šest polja na kojima su igrali svako sa svakim, 15 minuta po utakmici. Za ostvarene rezultate djevojčice su dobile diplome a igrao se, po peti put u čast Džafera Vukasa.


FOTOGRAFIJE


Foto: Admira M.
 
 
 
 

CB Login