Ovdje ste:: Sport Fudbal Konačno pobjeda
 
 

Konačno pobjeda

Ispis

Pred oko stotinjak gledalaca, po toplom i sparnom vremenu, OFK GLAS DRINE je bar za malo popravio utisak iz prethodne utakmice i minimalno, ali zasluženo slavio pobjedu nad NK Ranici G. rezultatom 1:0.

 

 

I ako i danas nekompletni, bez napadačkog dvojca Redžepović-Džafić, te kapitena Nuhanovića, OFK je u ovo utakmicu ušao veoma ofanzivno. Već u 5. minuti, čak tri igrača OFK nalaze se sami pred gostujućim golmanom, ali je Dželilović bio sebičan i umjesto da asistira na lijevu stranu za Omerovića ili Jukića, šutira i direktno pogađa gostujućeg golmana. Ista situacija se desila 8 minuta kasnije, kada Omerović Isaid izbija sam pred golamna Rainaca, ali za razliku od Dželilovića uspjeva pogoditi mrežu za 1:0.


I u nastavku domaći su imali više od igre, do kraja poluvremena izgledne prilike za povećanje prednosti imali su Hamzić i ponovno Omerović i Dželilović a gosti niti jednom nisu ozbiljnije zaprijetili.


U drugom poluvremenu gosti su otvorili igru i bili mnogo konkretniji, dva-tri puta su opasno priprijetili iz kontra napada ali su se svaki put spetljali pred šesnaestercom golmana Garibovića. I OFK je imao svoje šanse za povećanje prednosti a najzreliju je propustio Hamzić pred sami kraj susreta kada je u situaciji jedan na jedan, pokušao lobovati istrčalog golamana gostiju ali je to veoma loše uradio. Do kraja susreta rezultat se nije promjenio.


Bila je ovao ispodprosječna nogometna predstava, svojim igrom, malobrojnu publiku nisu zadovoljili ni jedni ni drugi. Još je vrijedno istaći da je i ova utakmica protekla u veoma fer i korektnoj igri i uz odlično suđenje sudijske trojke iz Tuzle za što su dobili veoma visoke ocjene, te je i ovaj put OFK pokazao da je svakako jedna od najkorektnijih ekipa bar što se gostoprimstva tiče.

Treba napomenuti kako je zbog toplog i sparnog vremena sudija polovinom drugog poluvremena poslao igrače na osvježenje.

U narednom 20. kolu, OFK GLAS DRINE, u nedelju 24. maja gostuje u Teočaku.


Tekst: Zixx, foto: SoL

 
 
 
 

CB Login