Ovdje ste:: Sport Fudbal Žule komerc slavio u Tuzli
 
 

Žule komerc slavio u Tuzli

Ispis
Jučer je na Stupinama odigran malonogometni turnir na kojem su učestvovale 24 ekipe raznih godišta, od 15 pa do preko 40 godina. Pobjedu na turniru je slavila ekipa Žule komerca iz Goduša.


Turnir se igrao po kup sistemu a u polufinale su se plasirale "Žule Komerc", "Galaktikosi" i "Sjenjak". Zbog neparnog broja ekipa u polufinalu žrijebom je određeno da ekipa "Galaktikosa" bude direktan učesnik finala, a drugog učesnika odredio je susret između "Sjenjaka" i "Žule Komerca". Uspješnija je bila ekipa "Žule Komerc" koja je dominirala čitavu utakmicu i slavila pobjedu od 5:4.

Finalni susret je odigran pod reflektorima i u prisustvu velikog broja gledalaca. Ekipa "Žule Komerc" je od prve minute imala incijativu, rano su došli do vođstva golom Salamović Semira i držali kontrolu nad igrom tako da je prvo poluvrijeme završeno sa 3:0.

Početkom drugog poluvremena Galktikosi su imali incijativu, postigli su dva gola ali to je bilo sve i rezultat je na kraju glasio 5 : 2 za "Žule Komerc".

Obje ekipe osvojile su vrijedne novčane nagrade a priznanje za najboljeg igrača turnira dobio je Salamović Semir iz ekipe "Žule Komerca", dok je najbolji strijelac bio Sančić Adis sa 6 golova iz ekipe "Galaktikosi".

Demir Lokmić, organizator turnira
 
 
 
 

CB Login