Ovdje ste:: Sport Fudbal Sloga savladala Vranu
 
 

Sloga savladala Vranu

Ispis
Sloga je današnjom pobjedom nad ekipom novajlije u ligi, Vranom iz Banović sela, pobjegla sa začelja prvenstvene tabele Prve kantonalne lige Tuzlanskog kantona u fudbalu, grupa jug. No, nije počelo dobro po domaću ekipu.

U 14. minuti, nakon jedne prizemno ubačene lopte u peterac, slabo reaguje golman Mustafić i lopta, klizava od kiše pada na nogu jednom od gostujućih igrača koju ovaj šalje u mrežu. Šok. Trebalo je vremena da se Sloga vrati u utakmicu. U 25. minuti slobodan udarac iskosa sa lijeve strane izvodi Jukić, lopta pada na sklisku travu ispred golmana, vara ga i završava u golu. Sloga je nastavila sa napadima ali se rezultat nije mijenjao. Imali su i gostujući igrači jednu stopostotnu priliku koju nisu uspjeli realizirati.

Od početka drugog poluvremena Sloga je zaigrala mnogo angažovanije i konkretnije. Redale su se prilike pa je već u 51. minuti gostujući golman vadio loptu iz mreže. Ponovo slobodan udarac sa desne strane i ponovo Jukić. Loptu je nabacio visoko na drugu stativu, niko je nije dirao pa ni golman i završila u mreži. Neposredno poslije toga Omerović je imao stopostotnu priliku kada na nabačenu loptu iz kornera slabo reaguje i sa peterca gađa pored stative. Za povećanje rezultata na 3:1 trebalo je domaćim igračima dodanih desetak minuta. Sam pred golmana je istrčao Husejnović i lako ga savladao.

Potpuno neočekivano gosti su smanjili. Nabačena lopta sa pedesetak metara iskosa sa desne strane je u čudnom luku prevarila golmana Mustafića i ispod prečke završila u golu. Greška koja je označila da nas čeka neizvjesna završnica. Ipak, do kraja nije bilo promjena pa tri boda ostaju u Sapni, pri rezultatu 3:2.

Treba kazati kako su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka gostujući igrači fizički i verbalno napali glavnog suca meča, nasreću većeg incidenta nije bilo. Sudijska trojka je inače prosječno odradila svoj posao. Dosudili su po nekoliko spornih odluka za koje su puno više primjedbi, kada su počeli gubiti imali gostujući igrači.

Pomenimo još i težak teren, prohladno vrijeme i izuzetno mali broj gledalaca, njih 40tak. Nakon dugo vremena na utakmici se pojavio i predsjednik kluba.


FOTOGRAFIJE


 
 
 
 

CB Login