Ovdje ste:: Sport Fudbal Odlična igra i poraz
 
 

Odlična igra i poraz

Ispis
U igri punoj prilika za postizanje pogodaka na obje strane, u Dobošnici pored Lukavca, Sloga je dva puta vodila pa izgubila utakmicu od Željezničara te je ostala na saldu od  mršavih 10 prvenstvenih bodova iz 8 utakmica.


9. kolo Prve kantonalne lige TK u fudbalu ponudilo je prosječno dva pogotka po utakmici, ali je u Dobošnici postignuto čak sedam.

Već u 9. minuti loptu koju dobija od Mehmedovića, Hamzić dodaje do Mujkića, koji sa lijeve strane šutira i trese mrežu domaćina. Nakon tri minute Mujkić je asistent. Loptu upućuje prema Bećiroviću na oko četrdeset metara od gola, ovaj je brži od domaćih stopera izlazi sam pre golmana i prebacuje ga za 0:2.

Odličan start utakmice koji je kasnije lošim suđenjem obezvrijedio pomoćni sudački par. Prvo je za 1:2 u 26. minuti pogodio Spahić, nakon što je pomoćni sudac previdio da je lopta izašla bar metar van granica igrališta! Sudijska lakrdija se desila i u 45. minuti kada tri domaća igrača odtaju iza posljednjeg igrača odbrane Sloge. Pogodio je Husić.

U drugom poluvremenu Sloga kao da je povukla ručnu. Domaći su pokušavali pronaći put do gola ali nikako nisu uspjeli da matiraju Mutafića. Sloga je igrala više na sredini terena, a onda je u 75. minuti šut sa ruba kaznenog prostora pogodio Husejnović za novo vodstvo Sloge od 3:2.

Domaći nastavljaju sa atacima, i za samo dvije minute anuliraju prednost Sloge. Iako lopta nije prešla gol crtu, što je bilo jasno svima i na terenu i na tribinama, pomoćni signalizira glavnom da je to pogodak. 3:3, 77. minuta. Gol je pripisan Turkiću.

U 79. minuti preokret. Pored statične odbrane Sloge sa 13 metara loptu u mrežu šalje Spahić. Mustafić je samo ispratio loptu pogledom. Bilo je to konačnih 4:3. Do kraja smo gledali jalovu igru domaćih i igru Sloge koja nije pokušavala doći do izjednačenja.

Utakmicu je pratilo stotinjak gledalaca, među kojima i manja grupa navijača Sloge, koji su vidjeli igru sa puno ritma, preokreta, dobrim glavnim i očajnim pomoćnim sucima a pokazana su i dva žuta kartona, Jukiću u 28. minuti iz Sloge i Lukavačkiću u 78. iz ekipe domaćina.

Sloga u sljedećem kolu dočekuje ekipu Konjuha iz Kladnja.


FOTOGRAFIJE


Foto: Šerzad S., SapnaOnLine
 
 
 
 

CB Login