Ovdje ste:: Sport Fudbal Sloga ubilježila pobjedu
 
 

Sloga ubilježila pobjedu

Ispis
Nakon ubjedljivog poraza u prošlom kolu, ekipa Sloge je na svome terenu dočekala ekipu Vrane iz Banović Sela, i na kraju je porazila rezultatom 3:0. 

Iako je u ekipi Sloge vladala turobna atmosfera nakon poraza od 6:0 od Sloge iz Simin Hana i loše finansijske situacije u klubu, na terenu je u subotu u većem dijelu susreta igrala samo jedna ekipa. 

Krenulo je dobro po domaći tim. Iskosa sa desne strane je slobodan udarac izveo Hamzić, i strašnim šutom 'pocijepao' gostujuću mrežu za 1:0 već u 11. minuti. nakon toga još nekoliko izvanrednih prilika za domaći tim koje su promašivali napadači Sloge Spahić, Redžepović i Husejnović. Gosti su imali nekoliko dobrih prilika ali su bili nespretni u završnici pa se rezultat do poluvremena nije mijenjao. U drugom dijelu puno bolji domaći igrači, ali su svoje prilike ipak uspijevali zakomplicirati. 

Da ne ostane samo na propuštenim prilikama, potrudili su se do kraja utakmice Redžepović i Husejnović koji su pogodili za konačnu pobjedu od 3:0. Treba istaći i da je gostima poništen pogodak kod rezultata 2:0. Nakon izvedenog kornera, jedan gostujući igrač je pospremio loptu u mrežu ali se domaći golman našao na zemlji, a sudija je dosudio prekršaj pa je gol poništen. To je bio dodatni razlog za nezadovoljstvo gostujućeg tima suđenjem. Nakon završetka meča, predstavnik Vrane je pokušao da se obračuna sa sucima meča, pa je intervenirala i policija.

Ako se sve uzme u obzir od posjeda lopte do propuštenih prilika krajnji rezultat je pravo mjerilo. 


FOTOGRAFIJE

 
 
 
 

CB Login