Ovdje ste:: Sport Ostali sportovi OKI Drina Sapna pobjednik turnira u Brčkom
 
 

OKI Drina Sapna pobjednik turnira u Brčkom

Ispis
Odbojkaški klub invalida Drina iz Sapne pobjednik je 11. međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci “Memorijal Princeze Dajane 2009″ u Brčkom. U finalnom meču turnira, na kojem je sudjelovalo osam ekipa iz BiH, Hrvatske i Srbije, odbojkaši Drine savladali su domaću ekipu OKI Brčko sa 2:0 (25:20, 25:22).


U susretu za treće mjesto ekipa Semberije iz Bijeljine bila je bolja od hrvatskog kluba KSO Novska sa 2:1 (15:25, 25:20, 15:9). Za najboljeg igrača turnira proglašen je bosanskohercegovački reprezentativac Ejub Mahmedović, član Drine, dok je nagrada za fair play uručena ekipi Smeč iz Beograda.

Memorijal, koji je odigran u sportskoj sali srednje Ekonomske škole u Brčkom, organizirali su Nevladina organizacija “Inicijative preživjelih od mina” i Odbojkaški klub invalida “Brčko”, uz pokroviteljstvo Vlade Brčko Distrikta. Turnir se već deceniju održava u znak sjećanja na posjetu Princeze Dajane Bosni i Hercegovini i njenu predanost zaštiti i promociji prava preživjelih od mina, u okviru kulturno-sportske manifestacije “Savski cvijet”.

(TIP-Fena)

 
 
 
 

CB Login