Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Šljemenska dova na mesdžidu u Mahmutovićima
 
 

Šljemenska dova na mesdžidu u Mahmutovićima

Ispis
Završetak uspješne mektebske godine u džematu Selimovići-Mahmutovići i šljemenska dova na mesdžidu i turbetu u Mahmutovićima bili su povod okupljanja muslimana u nedjelju 1. avgusta 2010. godine.

Završni radovi su u toku na kompleksu izgradnje mesdžida i turbeta pored starog šehidskog nišana uz pomoć galavnog vakifa Jusuf. Ef. Latifovića. Jusuf ef. porijeklom iz ovog džemata ostavlja za sobom hajr. Program svečanosti su izvelo trideset i troje polaznika mektebske nastave koji pred mualimom Hariz ef. Pašićem naučiše osnove islama. Učenjem Kur'ana, citiranjem hadisa i ilahijama pokazaše dio stečenog znanja u ovom veoma uspješnom mektebu.

U toku skupa u ime Medžlisa islamske zajednice Zvornik prisutnim se obratio Mustafa ef. Muharemović.  U govoru je ukazao kako je na ovom mjestu lijepo ukonponovana naša tradicija, sadašnjost i budućnost.

Na kraju programa Zejnil ef. Latifović se je govorio o važnosti gradnje džamija i mesdžida. Polaznici mekteba su urućili hedije Jusuf. Ef. i Hariz ef. za njihov doprinos razvoju ovg džemata kroz djela koja imaju trajnu vrijednost: vakuf i širenje znanja.

Dovu je proučio Nurija ef. Čikarić, glavni imam Medžlisa.

Preuzeto sa: www.medzlis-zvornik.org


FOTOGRAFIJE



Foto: Medžlis IZ Zvornik-Sapna i Džemat Selimovići-Mahmutovići

 
 
 
 

CB Login