Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Završeno asfaltiranje dionice puta za Goduš
 
 

Završeno asfaltiranje dionice puta za Goduš

Ispis
Nakon dvoipomjesečnog rada na rekonstrukciji i asfaltiranju dijela regionalnog puta Sapna - Priboj na izlazu iz Sapne, završena je realizacija projekta vrijednog 700.000 KM. Projekat je u međuvremenu doživio izmjene jer je licitirana vrijednost posla iznosila preko 900.000 KM, međutim...

 radovi su izvršeni u okviru odobrenih sredstava. Tako je asfaltiran kilometar puta, sa sanacijom klizišta, postavljanjem kanalizacije za odvod otpadnih voda i drenažnih cijevi za odvod površinskih voda.

Osman Turić iz Direkcije za puteve TK je za Dnevni avaz rekao:
"Radovi su izvršeni u predviđenom roku, a mi smo, kao institucija koja je sprovela ovaj projekat i bila investitor 50% sredstava izuzetno zadovoljni saradnjom koju smo imali sa Općinom Sapna a zahvalnost upućujemo i izvođaču radova i nadzornim organima."

Drugih 50% sredstava je obezbijedila Vlada Federacije BiH, preko Ministarstva za promet i komunikacije iz sredstava koja su predstavljala dobit Bh. telekoma.

Ramo Bećirović, savjetnik Načelnika općine Sapna nam je rekao:
"Općina je maksimalno pomogla u realizaciji ovog projekta, od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa sa zemljoposjednicima, preko izdavanja potrebnih građevinskih i urbanističkih saglasnosti do finansijskog učešća u regulisanju sistema odvoda otpadnih i površinskih voda."

Regionalni put, koji vodi od Zvornika do Priboja preko Sapne, Goduša i Rastošnice je vjerovatno jedan od rijetkih puteva tog značaja koji je još uvijek u najvećem dijelu makadamski. Iako je kilometar puta relativno kratka dionica, ona će puno značiti građanima Goduša koji su uz Rastošnicu jedino naselje na prostoru općine do kojeg se iz centra dolazi makadamom.

Za zaokruženje cjelokupnog projekta licitirane vrijednosti preostaje još postavljanje habajućeg sloja asfalta koje se očekuje u sljedećoj godini te asfaltiranje trotoara na dijelu dionice koja prolazi kroz naselje kojeg će finansirati Općina Sapna. Recimo i to da je izvođač radova bila firma Zvornik-putevi iz Sapne te da su svoj posao obavili na profesionalan i kvalitatn način.


FOTOGRAFIJE


Foto: Sane B., SapnaOnLine
 
 
 
 

CB Login