Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Slovenci u posjeti BiH
 
 

Slovenci u posjeti BiH

Ispis
Nakon što su učenici MSŠ Sapna u decembru prošle godine posjetili Celje, u prethodnih nekoliko dana su učenici Poslovno-komercijalne škole iz Celja bili u uzvratnoj posjeti svojim vršnjacima.
Tokom nekoliko dana boravka u Sapni i nakon održanog okruglog stola na temu interkulturalnog dijaloga između Slovenaca i Bosanaca, gosti iz Slovenije su se upoznali sa uslovima života i rada ovdašnjih učenika, pogledali su i nekoliko kraćih filmova vezanih za lokalnu sredinu i ratna stradanja. Posjetili su zatim i Memorijalni centar u Potočarima poklonivši se žrtvama genocida. Magistrica historije Helena Mešnjak kazala nam je:

- Duboko sam potresena onim što sam vidjela na ovom mjestu, i ove negativne impresije će me sigurno još dugo pratiti.

Učenici su sa svojim profesorima posjetili i staru zvorničku tvrđavu, srednjovijekovne stećke na prostornu općine Sapna, tuzlanska slana jezera čime je zaokružen njihov boravak u našoj zemlji. Predstavnici obje škole su izrazili želju da se saradnja nastavi i u budućnosti kroz sportska i kulturna druženja te razmjenu iskustava iz obrazovnog procesa ove dvije, po profilu zvanja i zanimanja za koja školuju, vrlo slične škole.

Jusuf Omerović, direktor MSŠ Sapna je kazao da se nada kako će naši učenici u budućnosti biti uključeni i u druge projekte koji podrazumijevaju prekograničnu saradnju kako bi se dodatno upoznali sa životom van naše zemlje.

FOTORGAFIJE 
 
 
 

CB Login