Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Otkriveno spomen-obilježje u Kovačevićima
 
 

Otkriveno spomen-obilježje u Kovačevićima

Ispis
Danas je u Kovačevićima na svečan način obilježen Dan mjesne zajednice, 22. mart pri čemu je otkriveno spomen-obilježje poginulim borcima i civilnim žrtvama rata iz ove MZ.


Tim povodom upriličen je i prigodan kulturno-vjerski program. Proučen je Jasin na šehidskom mezarju, proučen je Tewhid u mjesnoj džamiji, a poslije podne-namaza učenici Mješovite srednje škole Sapna sa horom Medžlisa IZ Zvornik-Sapna su izveli nekoliko recitacija i ilahija.

Prisutnima su se obratili i zvaničnici Mjesne zajednice i Općine, Safet Kahrimanović i Ismet Omerović, prvi komandant 206. viteške brdske brigade, Šemsudin Muminović, te predsjednik kantonalne organizacije RVI, Fahrudin Hasanović. Nakon toga uslijedilo je svečano otkrivanje spomen-obilježja što su učinili članovi užih porodica poginulih boraca, a zatim je položeno i cvijeće.

U svom obraćanju govornici su uglavnom evocirali uspomene na 22. mart 1993. godine kada se odigrala jedna od najznačajnijih bitaka u proteklom ratu u kojoj je pobjedu odnijela Armija BiH. Da podsjetimo, toga su dana agresorske snage sačinjene od petnaestak oklopnih vozila i više stotina dobro naoružanih plaćenika i pripadnika tri korpusa u sastavu Vojske RS napali Kovačeviće. Pomenuta je ofanziva nosila paradoksalni naziv - Ljubav!


FOTOGRAFIJE 
 
 
 

CB Login