Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Obilježen Dan MZ Sapna
 
 

Obilježen Dan MZ Sapna

Ispis
Prije 20 godina, kada je rat u Bosni i Hercegovini već bio na vidiku, u Sapni se desio događaj koji će imati ogroman uticaj na pripremu za odbranu u godinama koje su slijedile.

Na bajram, 5. aprila 1992. godine, u Sapni je na lokalitetu Gajanski put zaustavljena kolona vozila JNA pod sumnjom da prevoze naoružanje za srpska sela u brdskim područjima općine Zvornik. Tada je život izgubio Mahmut Memić, prva žrtva rata na ovim prostorima.

I ovoga je aprila organizovano niz aktivnosti u znak sjećanja na taj nemili i neizbježni događaj. Za najmlađe je organizovan turnir u malom fudbalu, proučen je Tewhid, upriličen obilazak mezarja, a nakon toga je organizovano druženje na budućem izletištu Marinuša uz sok, kahvu i kolače.

Predsjednik MZ Sapna, Muhamed Omerović je istakao kako je događaj od prije 20 godina usmjerio tok rata i značaj obilježavanja. Zatim je označio nekoliko projekata kao prioritetne u narednom periodu.
- Preostalo nam je osvjetljenje ulica koje do sada nisu osvijetljene, dovršetak izgradnje kanalizacione mreže, školskog dvorišta pored područne škole i još njih nekoliko koji se tiču razvoja uslova za bavljenje poljoprivredom.


Marinuša

FOTOGRAFIJE


 
 
 
 

CB Login