Ovdje ste:: Vijesti Crna hronika U nesreći dvije osobe poginule
 
 

U nesreći dvije osobe poginule

Ispis

Dvije osobe su poginule, a jedna je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se oko 20 sati dogodila na regionalnom putu Kalesija-Sapna. 

 

U direktnom sudaru 'fiata' i golfa 3' poginuli su, za volanom 'fiata' Nijaz Čerkić (46) iz Sapne, koji je bio sam u automobilu, te za volanom 'golfa' Muhamed Salihović (19) iz Vitinice. Njegov suvozač Semir Memić (22) iz Vitinice teško je povrijeđen.

Čerkić je poginuo na mjestu nesreće, dok je 19-godišnji Salihović vozilom hitne pomoći odvezen u UKC Tuzla, gdje je od zadobivenih povreda preminuo. Dežurni kantonalni tužilac Nihad Halilčević izdao je naredbe za obdukciju tijela i naredbu za vađenje krvi od obojice poginulih.

Na mjestu nesreće mogla se vidjeti stravična slika i dva potpuno uništena vozila.

 'Golf', u kojem su povrijeđene dvije osobe, zaustavio se nakon sudara na samoj ivici provalije. 

Najvjerovatniji uzroci nesreće su brza vožnja i poledica, što potvrđuju i prvi rezultati uviđaja, kojeg su obavili službenici PU Kalesija.

- Do nesreće je najvjerovatnije došlo uslijed neprilagođene brzine na klizavom i poleđenom kolovozu vozača "golfa 3", koji je prešao u lijevu kolovoznu traku i bočnom stranom vozila ostvario direktan kontakt sa prednjim dijelom vozila "fiat marea", navodi portparol Tužilaštva TK-a Admir Arnautović.


Izvor: www.bportal.ba
Foto: www.kalesija.info
 
 
 
 

CB Login