Ovdje ste:: Vijesti Crna hronika Majka Ede Maajke objesila se u porodičnoj kući!
 
 

Majka Ede Maajke objesila se u porodičnoj kući!

Ispis
29.01.2009. Pedesetdevetogodišnja Azemina Osmić, majka popularnog repera Ede Maajke, izvršila je jučer ujutro u porodičnoj kući, u brčanskom naselju Mujkići, samoubistvo vješanjem. Nezvanično se saznaje da se u vrijeme majčine smrti popularni pjevač zatekao u Izraelu... Ovu informaciju potvrdila je policija Brčko Distrikta. Nesretna žena ubila se oko 7.30 sati, a njeno tijelo pronašao je suprug Fehim Osmić. On je odmah pozvao pomoć, a komšije ljekare, koji su Azeminu Osmić prevezli u bolnicu. Nažalost, za bilo kakvu pomoć bilo je prekasno.

Mještani s kojima smo jučer razgovarali bili su u šoku, a o motivima zbog kojih se nesretna žena odlučila na ovaj očajnički potez samo su nagađali. No, potvrdili su nam da je ona u posljednje vrijeme bila nervno rastrojena.

Komšije koje smo zatekli kako izlaze iz kuće žalosti kazale su nam da se Edo nalazi u Izraelu, kod svoje djevojke Lilah, koja živi u Tel Avivu. On je jučer pokušavao organizirati povratak kući, tako da se njegov dolazak očekuje uskoro.

- Svi smo potreseni ovim događajem. To je fina porodica, pogotovo je Azemina bila mehlem. Njen muž Fehim je ugledni profesor u penziji, a i stariji sin Nermin je jako dobar čovjek. O Edi ne treba ništa ni govoriti, svi znate ko je i šta je - govorila je jučer jedna komšinica.

Portparol brčanske policije Halid Emkić novinarima je izjavio da se tijelo Azemine Osmić nalazi na Odjelu patologije Medicinskog centra u Brčkom, gdje će se odlučiti ima li potrebe za obdukcijom.

Privržen roditeljima

Edo Maajka vrlo je privržen porodici. Iz Zagreba, gdje posljednjih godina živi i radi, često odlazi u posjetu rodnom Brčkom. Iako nikada o tome nije želio javno govoriti, pomagao je roditeljima na sve načine, pa tako i prilikom obnove njihove porodične kuće u Brčkom, koja je bila devastirana tokom agresije na BiH.

- Volim kada mogu pomoći roditeljima i volim kada pričam s njima. Uživam s roditeljima, pogotovo od kada su penzioneri. Kako stare, sve su više kao djeca i meni je gušt gledati ih kako se neodgovorno ponašaju - rekao je Edo u jednom intervjuu za "Dnevni avaz".
avaz.ba
 
 
 
 

CB Login