Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Izetbegović u Zvorniku
 
 

Izetbegović u Zvorniku

Ispis

Prepuna sala Islamskog centara u Zvorniku je bio mjesto javne tribine o aktuelnim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini. Organizator, Udruženje dobitnika Zlatnog ljiljana Zvornik je upriličio gostovanje podpredsjednika SDA i zastupnika u parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

 

 

Gospodin Izetbegović je u uvodu tribine govorio o aktuelnim reformama u Bosni i Hercegovini, njenom evropskom putu, te o ekonomskim pitanjima i razvoju. Bilo je govora o procesu ustavnih reformi, prudskom procesu, i drugim aktuelnim političkim pitanjima.

Posebnu pažnji je izazvalo izlaganje o aktuelnim ekonomskim pitanjima, mjerama za ublažavanje ekonomske krize i razvoju Bosne i Hercegovine. Naglasio je potrebu štednje u javnoj potrošnji i otvaranju javnih radova i novih radnih mjesta. Naglasio je da političari moraju smanjiti plate prvo sebi da bi imali pravo govoriti narodu. Nakon uvodnog izlaganja uslijedio je veliki broj aktuelnih pitanja.

Većina pitanja se odnosila na rješavanje gorućih životnih pitanja povratnika, kao što su statusna prava, zapošljavanje, zdravstvo, obrazovanje, ekonomska podrška povratku i druga pitanja.

 

Izvor: www.medzlis-zvornik.org

 
 
 
 

CB Login